• Herken je dat, dat je gewoon een keer alleen thuis wilt zijn?
  • Dat je gewoon een keer zonder dat er van alles in huis rondloopt op de wc wilt zitten
  • Dat je koffietijd wilt kijken. De muziek keihard aan wil hebben.
  • Dat je het gevoel hebt dat je geen moment voor jezelf hebt.
  • Dat je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt of geen zin hebt voor het huishouden omdat er van alle in huis gebeurt waar je geen vat op hebt.

Dan ben je dus niet de enige!

En dus zocht ik voor hier thuis een oplossing!

Verandering om het voor iedereen leuk te houden

Sinds de lockdown werkt Floris thuis en hoewel dat heel veel voordelen heeft, heeft het dus ook een paar nadelen. Omdat in Zwitserland afgelopen week de maatregelen weer zijn verscherpt (de kinderen mogen nog steeds naar school -halleluja)Ā en er voorlopig geen zicht op is, wanneer de thuiswerkplicht wordt opgeheven, moest er toch het een en ander veranderen om het voor iedereen leuk te houden.

Ons huis is een beetje gek ingedeeld. Zo wonen wij boven en slapen de meiden ook boven. Bram, Floris en ik slapen beneden. Daar is ook het kantoor, de bomkelder annex opslagruimte en nog een badkamer. De kamer van Bram grenst aan ons kantoor en dat is nooit een probleem geweest omdat we dit kantoor/fotostudio/studeerplek niet zo vaak gebruikten. Echter, corona bracht daar toch een verandering in. Floris was de afgelopen tijd 80% thuis aan het werk en vanaf deze week dus weer 100%. Als Bram sliep, kwam Floris naar de woonkamer en ging daar verder werken, omdat hij Bram niet wakker wilde maken met al die telefoontjes en calls die hij heeft. Als ik niets moet doen, stoort het me ook niet. Maar als ik in huis aan de slag wil of zelf wil werken, leidt dit me enorm af. De enige oplossing is het wisselen van kamers, al heeft dat ook wel weer veel voeten in aarde.

Ik wil niet horen wat er in vergaderingen wordt besproken

Afgelopen woensdag was voor mij wel de druppel. Ik moest een tekst schrijven in het Nederlands, terwijl hij in het engels aan het kletsen was en ik hoor dan ook exact wat anderen zeggen of wat er in de hele vergadering wordt besproken. Ook al heb ik geen idee waar het overgaat, ik luister toch mee. šŸ™‚ Goed, ik kreeg die tekst niet op papier dus. Daarna maakte ik het brood in de keuken klaar om in de oven te doen en hoor ik dat zijn collega vraagt of Floris in de keuken staat. Misschien kon ik niet veel hebben, maar ik vond het toch irritant!

“Ik geloof dat ik vanmiddag de kamers omwissel.”

Het hoeft toch allemaal niet direct? was zijn antwoord.

“Jawel!”

En zo geschiedde. Onze slaapkamer brak ik af, kon ik ook eens goed onder bed en het bed zelf stofzuigen en verplaatste ik naar Bram zijn kamer. En Bram zijn kamer verplaatste ik naar onze kamer. Ik kwam er alleen achter, hoewel ik het ergens wel wist, dat we in onze slaapkamer alleen een ondervloer hadden liggen. Normaal met een groot bed zie je daar niks van, maar met van die baby spulletjes viel het direct op! Gelukkig heeft Bram een groot kleed. Nu zie je er weer bijna niks van. Weer een leuk project voor later.

Bram heeft gelukkig heerlijk geslapen in zijn nieuwe kamer. En ook wij hebben heerlijk geslapen in onze nieuwe kamer. Het is toch zo raar om na 6,5 jaar in een andere kamer te slapen šŸ™‚ Ik heb mezelf ook direct maar verwend met nieuw beddengoed en ik heb nog wel wat plannetjes voor onze nieuwe slaapkamer. Wordt vervolgd dus. Ik zal ook Brams kamer nog eens goed delen, eerst moeten onze kasten nog uit de kamer gehaald worden.

En, is de rust wedergekeerd?

Heeft het effect gehad vandaag? Ja! Floris kon lekker in het kantoor verder werken, terwijl ik een vriendin op bezoek had. We hoefden met niemand rekening te houden, hij hoefde met niemand rekening te houden. Perfect dus. En ik heb weer wat leuke klusjes in onze nieuwe kamers!

 

Coverbeeld; een plaatje van Ā mijn nieuwe dekbedovertrek (nu in de aanbieding)

 

Show Full Content
Previous Appeltaart met speculaas – het lekkerste recept ever!
Next Als corona ineens niet meer het gesprek van de dag is

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: