Een goede winterjas is vooral in het koude Zwitserland geen overbodige luxe. Nu ben ik redelijk warmbloedig en loop ik net als de kinderen het liefste zonder jas of met een soft shell jack aan. Maar wanneer de sneeuw op de bergen ligt, dan wordt het tijd voor de winterjas. Al schijnt de zon, de lucht is dan toch een stuk frisser.

Wennen aan het koude Zwitserland

Het eerste jaar in Zwitserland moest ik er echt aan wennen dat een winterjas ook de hele winter aan moet en dat je, door het sleeën, skiën of buitenspelen, ook de jas lang aan is. Het was een hele omschakeling van de Nederlandse winters (waar we toch veel meer binnen zijn) en mijn gebrek aan ski-ervaring, naar de echte witte winters in Zwitserland waar men veel buiten te vinden is. Een goede, warme jas is dus een must!

Niet alleen een jas is een must, ook goede warme schoenen en een fijne, niet jeukende en warme muts zijn items waar ik in de winter niet zonder kan. Mijn haren zijn inmiddels lang, met een reden. Want korte haren en een muts, dat is geen gezicht als de muts afgaat.

Na drie jaar wonen in een land waar nog echte winters voorkomen, weet ik inmiddels wel wat ik nodig heb. Mijn winterschoenen moeten niet een half uur warm blijven, maar het liefste wel 3 of 4 uur of zelfs de hele dag! En een jas moet lang genoeg zijn en dus over de billen vallen. Met kleine kinderen moet je veel te vaak bukken en als je dan een te korte jas hebt, is dat natuurlijk helemaal niet prettig.

Op jacht naar een warme en comfortabele wintergarderobe

Afgelopen week zocht ik daarom naar nieuwe winterschoenen en een winterjas. Want mijn snowboots zijn 10 jaar oud en op. Ook mijn winterjas is aan vervanging toe, want de rits is kapot en de vulling zit niet meer lekker. Dus zocht ik naar goede schoenen die tegen een stootje kunnen en warm blijven. Een jas die warm is en blijft en goed over de billen valt. Ik vond gelukkig op de website van Otto, genoeg leuke warme jassen van merken waar ik het eigenlijk niet van verwacht had, zoals bijvoorbeeld KangaROOS of Polarino. Deze onderstaande producten zitten inmiddels in mijn winkelmandje en als ik volgende week in Nederland ben, ben ik heel benieuwd of de jas en schoenen nét zo warm en comfortabel zijn als ze eruit zien!

Otto winterjas wintergarderobe
Mijn bestelling bij Otto
Show Full Content
Previous Serie Frauenlauf | Marina loopt virtueel mee!
Next Netflix-snack: The good place

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: