Zeeland, de provincie van boterbabbelaars en bolussen. Waar iedereen fietst en het water altijd ergens aanwezig is. Vroeger gingen we elke vakantie en vrij weekend naar ons chalet in Zeeland. Zomer en winter. Heerlijk! Nog altijd trekt de zee. We krijgen er het ultieme vakantiegevoel. Benieuwd naar onze lievelingsplek? Mijn 8 tips voor een Zeeuws weekendje weg.

Slapen in stijl

image3-1Speciaal voor mijn verjaardag sliepen we deze zomer een weekend in het schattige plaatsje Veere. Dit keer in het prachtige hotel Bed & Brood, waar we met zijn vijven van de enorme, luxe zolderkamer gebruik maakten. Eerdere sliepen we al eens in deze tuinkamer en boven het restaurant ‘t Waepen van Veere. Er zijn nog veel meer overnachtingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld in de grote stadshaven in het centrum.

Zandhappen

image1-3Hoewel Veere aan het Veerse Meer ligt, rijden wij meestal naar het strand van Vrouwenpolder of Domburg. Brede, schone stranden met fijne strandtenten. En na een stranddag is het fijn thuiskomen.

Borrelen of uitbuiken op het terras

image2-2De keuze is reuze. Pannenkoeken, frietjes, pizza, kreeft. Op je slippers of op sjiek. Wij aten fantastisch Italiaans bij 1611. Bijna elk restaurant in Veere heeft ook een terras. Met uitzicht op de markt of op het water. Natuurlijk kun je daar een aperitief drinken of juist je koffie toe. Het is natuurlijk ook heerlijk vertoeven in de verschillende tuinen. Lekker beschut zit je bijvoorbeeld in de tuin van In den Struyskelder, met uitzicht op de haven vanaf het overdekte terras van de Werf en heerlijk in het zonnetje in de tuin van De Peperboom.

Stadswalwandeling

image2-5Veere heeft een rijke historie! Tijdens een wandelroute over de stadswallen laat je het verleden tot leven komen. Onderweg kom je houten bankjes en hekken tegen, die fragmenten van de Veerse geschiedenis bevatten. Echt doen, je ziet de stad en het water eens uit een heel ander perspectief.

Snuffelen tussen snuisterijen

Koop originele cadeaus voor het thuisfront bij Kdoo nzoo, Saartje, Malle Jantje, Zee Water en Schuim, en Die Rare. Bij Atelier de Schapekop vind je ook leuke dingen voor in de tuin en bij Oma’s Snoepwinkel wordt de lekkere trek gestild. Toch iets vergeten? Kijk dan op de site www.hetleuksteuitveere.nl.

Cultuursnuiven

In Veere zelf zit het Museum De Schotse huizen en vlakbij in Ouwekerk is het Watersnoodmuseum ook zeer de moeite waard. Elke zomerse dinsdag is er een historische markt in Veere met oude ambachten en traditionele producten. Op 22 augustus vindt het dorpsfeest plaats. Leuk om daar bij te zijn! Op Veere-stad.nl lees je er alles over.

Kinderproof

image1-5In de haven, vlakbij de steigers is een ideale plaats om krabben te vangen! Met een emmer, visnet, touwtje, een knijper en een plakje ham heb je uren plezier! Wij hadden dit zomerweekend helaas echt herfstweer. Een rondvaart over het Veerse Meer zat er dus niet in. Maar waar kun je beter de kracht van water ervaren dan bij Deltapark Neeltje Jans ? Ook het Arsenaal in Vlissingen en Mini Mundi in Middelburg zijn echte aanraders met kinderen.

Burgerlijke boerderijwinkels

image1-6Ik ben dol op het kopen van aardbeien en courgette langs de weg. In Veere verkopen ze plantenstekjes op straat. Voor ambachtelijke kaas en streekproducten fiets je naar Kaasboerderij Mariekerke. In de buurt vind je trouwens ook diverse Landwinkels, een coƶperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. En elke zaterdag is het vismarkt in Veere!

Tip: blijf je wat langer in Zeeland? Met de Zeelandpas krijg je veel korting op activiteiten, horeca en vervoer.

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Banaan in de pauze? Liever niet!
Next Pas op! De Minions zijn overal!

2 thoughts on “Zeeland, de provincie van boterbabbelaars en bolussen

  1. Zeeland is zo fijn…altijd onze favoriete provincie geweest. Zoutelande is nu de plaats waar wij relaxen aan het strand. Zeeland is top!!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close