Karin Vermeulen, moeder van 5 kinderen en woonachtig in Zwitserland, gaat in de week van 30 mei tot en met 5 juni 2016 100 kilometer lopen voor het goede doel. Dat vind ik nu al een prestatie, want ik weet hoe moeilijk het is om dagelijks voldoende stappen te zetten, laat staan gemiddeld ruim 14 kilometer per dag te moeten lopen. Dat zijn behoorlijk wat stappen en daar moet je zeker gemotiveerd voor zijn.

Karin gaat kilometers maken voor Walk in her shoes

Walk is her shoes is een gezamelijke project van CARE en MasterPeace. Zij werken samen om voor vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden een betere toekomst te creëren en groot te mogen dromen. Ze geven bijzondere aandacht aan het werken met arme meisjes en vrouwen. Omdat juist zij, uitgerust met de juiste middelen, de kracht hebben om families en gemeenschappen uit de armoede te helpen. Met het opgehaalde geld van Walk In Her Shoes willen Care en MasterPeace deze vrouwen helpen hun eigen onderneming op te zetten door het geven van trainingen op het gebied van businessvaardigheden, het schrijven van een ondernemersplan en coaching.

image

De vrouwen die zij trainen zullen op hun beurt hun vaardigheden, expertise, enthousiasme en steun weer delen met andere vrouwen zodat er zoveel mogelijk vrouwen worden bereikt en een kans geven op een betere toekomst. Zodra iemand een eigen ondernemening heeft en zelf geld gaat verdienen leidt dit naar meer eigenwaarde en geld om uit de armoede te komen.

Karin heeft ervoor gekozen om met haar team in de actieweek van 30 mei tot en met 5 juni 2016 een afstand van 100 kilometer te gaan lopen. Door zich te laten sponsoren halen ze geld op voor Walk in her Shoes. 

Een verschil maken in iemand zijn leven, door zelf wat extra stappen te zetten

Karin vermeulen

Karin doet mee om het verschil te kunnen maken in wellicht maar een iemand zijn leven. Karin; “De stappen die vrouwen moeten zetten in derdewereldlanden om alleen maar aan bijvoorbeeld water te komen, is enorm. Dan moet het voor ons toch gemakkelijk zijn om wat meer stappen te zetten in ons luxe leventje?”

Karin loopt niet alleen. In een team van 4 personen gaan ze ieder persoonlijk, die week 100 kilometer lopen.  Ze legt uit; “Wij gaan met team Z-A voor Afrika alle vier 100 km lopen in een week en zijn hiervoor in training. Het team bestaat uit mijn broer die in Amsterdam woont, mijn man en ik die de kilometers zullen maken in Zwitserland en Valarie die dit in Zuid Afrika gaat doen. Als team willen we 2000 euro ophalen, we staan momenteel op 1750 met nog drie weken te gaan.”

IMG_20160320_104015

Het trainen voor deze week legt Karin overigens geen windeieren. “Het heeft mij fitter gemaakt, zowel lichamelijke als mentaal. Ook ben ik behoorlijk wat kilo’s afgevallen. Wandelen is een prima ontspanning van de hedendaagse hectiek.” 14 kilometer loop je niet zomaar. Het is een behoorlijke afstand als je dat iedere dag moet doen.  “Ik heb een hond en loop sochtends vroeg een uur, en smiddags en savonds na het avondeten. Zeker nu het langere licht is goed te doen. Ook boodschappen en de kinderen van school halen doe ik allemaal te voet. Ik heb een stappenteller aangeschaft en dat stimuleert enorm.”

 

Zo draag jij ook je steentje bij!

Wil jij Karin en haar team ondersteunen? Doneren kan hier!

Ik wens Karin en haar team heel veel succes!

 

Show Full Content
Previous Daarom hadden we een nieuwe auto nodig
Next Germany’s Next Top Model!

2 thoughts on “Zij inspireert: Karin loopt kilometers voor het goede doel

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close