Iedereen heeft er wel eens aan gedacht om te verhuizen naar hun droomhuis. Maar wat nou als je je huidige woning kunt verbouwen tot je ware droomhuis? Om erachter te komen of dit mogelijk is voor je, kun je de hypotheek berekenen. Hierdoor weet je namelijk precies hoeveel geld je kunt lenen om de woning te verbouwen. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de woning te verduurzamen. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je gaat besparen op de maandlasten van het wonen in de woning.

Een verbouwingshypotheek aangaan

Wil jij graag een verbouwing aangaan voor je woning? Dan kan dit een prijzige opgave worden. Het kan zijn dat je niet al je geld wilt besteden aan de verbouwing. In dit geval kun je de keuze maken voor een verbouwingshypotheek. Deze zorgt er namelijk voor dat je voldoende kapitaal vrij maakt om de verbouwing aan te gaan. Je kunt bij het kopen van een huis direct kiezen voor een hogere hypotheek. Op deze manier heb je direct geld vrij om het huis te verbouwen. Als je niet direct bij het kopen van een huis wilt gaan verbouwen, kun je ook kiezen voor een tweede hypotheek. Dit is een financiering die bovenop je huidige hypotheek komt. 

Een doorlopend krediet aanvragen

Een andere manier die je kunt raadplegen om de financiering van de verbouwing rond te krijgen, is een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je de mogelijkheid om een bepaald limiet aan geld op te nemen van de bank. Je hebt dan geen directe lening waarin je een geldbedrag gestort krijgt, maar je mag als het ware in het rood staan. Op deze manier leen je enkel het bedrag dat je ook daadwerkelijk nodig hebt om de verbouwing af te ronden. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je nog niet precies weet hoeveel geld de verbouwing gaat kosten. Je kiest voor een doorlopend krediet en na de verbouwing weet je precies hoeveel het heeft gekost. Een ander voordeel aan een doorlopend krediet is dat je het gemakkelijker af kunt lossen. Dit kun je namelijk in veel gevallen zelf bepalen.

Een verduurzaming hypotheek aanvragen

Wil jij graag je woning gaan verbouwen omdat je duurzamer wilt gaan wonen? Dan heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een verduurzaming hypotheek. Deze is namelijk speciaal ontworpen om een verduurzaming van de woning mogelijk te maken. Het geld dat je door deze hypotheek vrij krijgt, kun je gebruiken om de maandelijkse energiekosten van de woning naar beneden te halen. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen of de woning beter laten isoleren. Zo ga je direct besparen op de maandlasten!

Show Full Content
Previous De 5 leukste thema’s voor een kinderfeestje!
Next Wat u moet weten over slimme en draadloze thermostaten

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: