We hebben hier een grote doos vol met duplo staan, er wordt alleen amper meegespeeld. Als wij meespelen, dan ziet Eva de lol er wel van in. Het zelf verzinnen wat ze van al die blokjes kan maken, dat is erg lastig voor haar. Daarom vonden wij het tijd om haar te inspireren. Ik zocht (online uiteraard) naar leuke voorbeelden die ze gemakkelijk na kan bouwen en ja hoor; het was een dikke hit!

duplo-bouwvoorbeeldenHet online zoeken naar voorbeelden was nog best lastig. Steeds kwam ik weer op de voorbeelden die door Duplo zelf gemaakt zijn. Supermooi, en een ontzettend handig systeem, maar voor ‘inspiratie’ best duur en op zaterdagavond kan je dat natuurlijk niet meer kopen.  Mocht je toch geïnteresseerd zijn in deze mooie kaarten, dan kan je ze hier kopen.

Gratis bouwvoorbeelden

Wij vonden de website www.buildingexamples.com. Niet de meest gebruiksvriendelijke site, maar met bouwvoorbeelden voor Lego, Duplo, bordspelen en strijkkralen wel een uitgebreide site. Je kunt hier voor de komende jaren, voor iedere leeftijd en iedere fase bouwvoorbeelden vinden en downloaden. Wij kozen ervoor om op leeftijd te zoeken (Eva is drie) en deze voorbeelden passen inderdaad erg goed bij haar ontwikkeling op dit moment.

Eva vond deze nieuwe uitdaging geweldig en met de gemaakte giraffe speelde ze de hele avond. Zo trots was ze erop. Wij gaan de komende tijd meer voorbeelden uitprinten en ik denk dat ik maar een map maak, zodat ze zelf kan uitzoeken wat ze gaat maken. duplo

Leuk voor de ouders

En vind je het net als ons ook zo leuk om te bouwen? Er staan op deze site ook nog gebouwen die een stuk uitdagender zijn om te bouwen. Wat dacht je van de Eiffeltoren of de Empire State Building? Have fun!
eifeltoren

Meer duplovoorbeelden staan ook op onze pinterestpagina!

Show Full Content
Previous De leukste headers van Facebook
Next Crazy Russian Hacker – Oh yeah!

1 thought on “Zo maak je duplo weer uitdagend

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close