Het is je vast niet ontgaan, maar het verwarmen van je woning gaat er niet goedkoper op worden de komende winter. Sterker nog, we zullen allemaal flink wat meer moeten gaan betalen. Daarnaast wordt er steeds meer gekozen voor duurzame energie in plaats van aardgas.  Niet voor niets is de interesse in het duurzaam verwarmen van een woning nu groter dan ooit! In dit artikel bespreken we daarom onze beste tips over hoe je je woning duurzaam kunt verwarmen.

1. Een nieuwe CV ketel

In veel woningen wordt er nog gebruik gemaakt van een cv-ketel. Echter is het belangrijk om in de gaten te houden of je cv-ketel al aan vervanging toe is. Zo kan het zijn dat je veel minder rendement eruit haalt en daardoor flink moet stoken. Denk er dus aan als je ketel 12 jaar of ouder is, het tijd wordt om een nieuwe uit te zoeken. Je wilt voorkomen dat je straks zit te verkleumen in je eigen woning!

2. Optioneel: een zonneboiler installeren

Ontzettend handig, een zonneboiler. Dit is namelijk een boiler die jouw water verwarmt met zonlicht. Natuurlijk is er niet altijd genoeg zonlicht, maar dan kan je ketel bijspringen. Zo bespaar je al gauw de helft van je gasverbruik op warm water.

3. Convectoren

Misschien heb je al eens gehoord van een convector voor de radiator, maar anders leggen we het graag uit! Convectoren zijn compacte verwarmingslichamen die vooral in een kleine ruimte ontzettend veel warmte kunnen afgeven. Dit doen ze op basis van natuurlijke convectie. Daarnaast kunnen deze convectoren door middel van convectorputten in de vloer verwerkt worden en dus jouw vloer verwarmen.

4. De hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een hr-ketel op gas en een kleine elektrische warmtepomp. Stel dat je te weinig warmte genereert met de warmtepomp, dan springt de ketel bij. Je gaat wellicht wat meer stroom verbruiken, maar je gasverbruik en CO2-uitstoot kan wel een kwart omlaag gaan.

5. Een volledig elektrische warmtepomp

Wil helemaal all-in? Dan kun je ook kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp. Zo heb je geen cv-ketel op gas meer nodig, maar wel een heel goed geïsoleerd huis nodig waar je radiatoren en convector voor de radiator groot genoeg zijn.

Show Full Content
Previous Waarom trouwen een goed idee is!
Next Manieren om te ontspannen terwijl je thuis zit

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: