Ken je dat, van die Sinterklaasfeesten zoals vroeger? Met zijn allen bij de openhaard, geen onvertogen woord, lekkere snoepjes, het vol verwachting zijn op wat gaat komen en daarna opgetogen, tevreden en weer ontspannen smoeltjes omdat het voorbij is en Sinterklaas wat leuks achterliet. Dat idee… Zoiets was ons Sinterklaasweekend.

Ons eerste Sinterklaasweekend in Zwitserland en ik heb echt het idee dat ik de meiden de magie die ik vroeger heb gevoeld, heb laten voelen. Twee dagen lang liepen ze in hun pietenpakje rond en twee dagen lang zat ‘Sinterklaas Goedheiligman, trek je beste tabberd an’ in mijn hoofd. Ik kijk terug op een vreselijk gezellig en supergeslaagd Sintweekend.

Zaterdag naar het Sinterklaasfeest van de Nederlandse Vereniging in Liechtenstein

We zijn geen lid van de Nederlandse Vereniging, maar konden gelukkig wel aansluiten voor het Sinterklaasfeest. Wat fijn! Het is namelijk toch een stukje echter wanneer de kinderen Sinterklaas ook daadwerkelijk zien tijdens zo’n Sinterklaasweekend. De Nederlandse Vereniging zit in Liechtenstein, dat is maar 20 minuten van ons vandaan. Sinterklaas zou daar om half 4 zijn en vooraf kon er nog gespeeld worden in de speeltuin. Het was een beetje een avonturenspeeltuin, voor stuntpiet Eva natuurlijk fantastisch, voor mij wat minder šŸ™‚ Gelukkig maakte de echte harde pepernoten, de taaitaaipoppen en de schuimpjes alles goed voor me en heb ik Eva maar gewoon d’r gang laten gaan en heb ik niet meer gekeken.

Het was echt zo leuk. Het wachten op Sinterklaas, de liedjes om hem te verwelkomen, de zwarte pieten die pepernoten gaven, de kinderen die bij Sinterklaas mochten komen, de cadeautjes die ze kregen en ga zo maar door. Eva mocht zelfs  nog de staf vasthouden. Kortom: GESLAAGD!

Zondag, het heerlijk avondje bij ons thuis

De kinderen wisten het niet, maar op zondagavond zouden wij thuis Sinterklaas vieren. De cadeautjes stonden al eeuwen klaar naast ons bed en niemand die ze heeft gezien. Zo fijn van die kinderen die niet verder kijken dan hun neus lang is. 

Op zondag hadden we een heelijk rustige dag. We bakten een pepernotentaart, maakten huzarensalade en gevulde eieren. Daarna gingen we naar de kerstmarkt in Appenzell en eenmaal thuis ruimden we het huis een beetje op en rommelden we wat aan. Op een gegeven moment heb ik de kinderen voor een Sinterklaasfilm gezet en deden we de laatste voorbereidingen. Tot op een gegeven moment de film werd onderbroken. En Sinterklaas het over Eva had… Eva schrok zich te pletter en kreeg de tranen in d’r ogen. Zo onwijs schattig. Na de Video van Sint vonden de kinderen de pakjes in de slaapkamer van ons en het grote uitpakfestijn kon beginnen. Een half uur later was het weer voorbij en hebben ze totdat ze naar bed moesten lekker gespeeld. Eva bleef er overigens maar over doorgaan dat Profpiet wist dat ze in d’r neus peuterde en dat ze het niet meer zou doen!

Show Full Content
Previous Eindelijk een eind aan alle zorgen
Next Gelijk sfeer in huis met zinken woonaccessoires

2 thoughts on “Zo’n heerlijk sinterklaasweekend!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close