Het is tegenwoordig erg belangrijk om zo min mogelijk energie te verbruiken. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je maandelijks minder kosten maakt. Je kunt ervoor kiezen om een sedum dak te laten plaatsen op je woning. Dit zorgt er namelijk direct voor dat het dak beter geïsoleerd is. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een zeer goede toevoeging om energie te besparen. Uiteraard kun je ook voor sedum onder zonnepanelen kiezen. Maar hoe werkt dat precies allemaal? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak van www.solarsedum.nl is een dak dat helemaal bedekt wordt met planten. Deze planten zorgen ervoor dat het dak een extra beschermlaag krijgt. Een sedumdak brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Allereerst zorgt het sedumdak ervoor dat de woning beter geïsoleerd is. De warmte kan moeilijker de woning uit en de kou kan er moeilijker in. Daarnaast helpen de plantjes op het dak ook voor een betere leefomgeving. De lucht wordt door de plantjes gefilterd, waardoor bijvoorbeeld fijnstof geen schijn van kans krijgt. Vervolgens zorgen de planten op het dak ook voor een verbetering van de waterafvoer. In eerste instantie nemen de plantjes het water op. Hierdoor wordt er minder water richting het riool gestuurd en is er minder wateroverlast merkbaar.

Het plaatsen van zonnepanelen

Dat zonnepanelen energie opwekken is algemeen bekend. Maar hoe werkt dit nu precies? Een zonnepaneel bestaat uit verschillende zonnecellen. Deze zorgen ervoor dat het zonlicht omgezet wordt in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt vervolgens naar het huis begeleid. Zo kun je deze opgewekte energie gebruiken om het huis te verlichten en andere elektrische apparaten te gebruiken. Zonnepanelen zorgen er dus direct voor dat je minder energie hoeft te kopen van de energiemaatschappij. Hierdoor gaan je maandlasten drastisch omlaag. Daarnaast ben je ook nog eens erg goed bezig voor het milieu. Op deze manier heb je een perfecte win-win situatie!

Kunnen zonnepanelen op een sedumdak?

Veel mensen denken dat zonnepanelen enkel gelegd kunnen worden op een normaal dak met dakpannen. Niks is echter minder waar. Op een sedum dak kunnen zonnepanelen namelijk erg goed gelegd worden. De zonnepanelen hebben op een sedumdak namelijk een veel beter rendement. Dit komt doordat een dak met plantjes een lagere temperatuur heeft. Hierdoor werken de zonnepanelen doorgaans beter. Dit kan jaarlijks tot wel enkele procenten schelen ten opzichte van andere daken met zonnepanelen. Ben jij van plan om zowel een sedumdak als zonnepanelen te gaan leggen op je woning? Dan maak je een zeer goede keuze. Zorg er wel voor dat je uitrekent hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om al je energiekosten te kunnen dekken!

 

Show Full Content
Previous Wat moet je weten over Premiata?
Next De 5 leukste thema’s voor een kinderfeestje!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close