De afgelopen weken heb ik aardig wat zonsopkomsten gezien. Fantastisch vind ik het om de kleuren te zien veranderen en de wereld te zien ontwaken. Het is echter niet altijd goed gegaan, want ook bij het spotten van een zonsopkomst zijn er enkele dingen die mis kunnen gaan. Weten welke?

Zo ben je perfect voorbereid op die zonsopkomst!

Kijk wanneer de zon opkomt.

Het klinkt stom, maar pas wanneer je weet hoe laat de zon echt opkomt, dan kan je de rest van de planning erop aanpassen.

zonsopkomst - 6 tips

Kijk waar zon opkomt

Weet je waar de zon opkomt en waar je daar het beste zicht op hebt? Check het anders de dag ervoor even of je zeker weten op die plek de zon wel op ziet komen of dat er misschien een boom voor staat?

Kijk naar de weersvoorspelling

Je hebt geen hele heldere ochtend nodig voor een mooie zonsopkomst. Enkele wolken zijn prima om het te beleven. Maar wanneer het bewolkt is, dan heb je er helemaal niks aan. Kijk niet alleen naar de voorspellingen, maar kijk ook naar de lucht op de ochtend zelf. Dan zie je gauw genoeg of het de moeite waard is of dat je beter in bed kunt blijven liggen.

Wees op tijd!

Het mooiste is als je een half uur voordat de zon opkomt, op de plek aanwezig bent. Het is zelfs mooier als je een uur van te voren al aanwezig bent, dan zie je het echt van nacht naar dag gaan. Pin je daarom niet vast op het tijdstip van de zonsopkomst, beleef vooral het hele nacht naar daggevoel.

zonsopkomst - 6 tips

 

Ga voorbereid op pad

Zorg de avond van te voren al dat je alles (eten, drinken, fotocamera, telefoon, warm vest, zaklamp) in je tas hebt gestopt, zodat je ‘s ochtends alleen nog maar hoeft wakker te worden en eventueel koffie hoeft te zetten.

En geniet!

Foto’s bij dit artikel maakte ik afgelopen zaterdag op de Montlinger Schwamm, de berg vlakbij ons huis. Deze plaatjes zijn heel anders dan de plaatjes die ik de vorige keer maakte.

zonsopkomst - 6 tips

 

zonsopkomst - 6 tips

Show Full Content
Previous Ontdek het Walderlebnisraum Gais
Next Bezoek St. Gallen en haar prachtige straatjes

2 thoughts on “Zonsopkomst spotten? Zes tips die je hierbij kunnen helpen!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close