Vandaag een ander weekoverzicht dan normaal, wij zijn namelijk op vakantie! Floris moest voor zijn werk naar Zwitserland en zoals we vaker doen, hebben we onze vakantie eraan vastgeknoopt.

Vorige week zondag vertrokken we al vroeg richting het Zwitserse Interlaken. Liza vonden we eigenlijk nog wel een beetje te klein voor zo’n end, maar met voldoende stops en een goede planning ging dat boven verwachting! Het helpt natuurlijk ook mee dat we aan Eva echt geen kind hebben in de auto. Wat is zij makkelijk, ze heeft de ipad slechts een kwartiertje aangeraakt. We speelden spelletjes, sliepen wat, luisterden haar favoriete muziek en keken naar buiten. Een fijne bijkomstigheid was dat Liza ook rustig werd van de muziek uit Frozen en uit de musical Klaas Vaak én dit soort muziek is ook voor ons nog wel prima om te horen. Na een rit van bijna 11 uur (inclusief stops hoor) waren we er eindelijk. Camping Manor Farm in het Zwitserse Interlaken. We hebben een huisje met 3 slaapkamers. Die derde kamer hebben we niet nodig, maar is wel ontzettend handig voor onze zooi. Want ik heb natuurlijk weer veel te veel meegenomen! Liza slaapt in de kinderwagen, voor campingbedje vonden we haar te klein. Ze slaapt helaas wel in de woonkamer omdat de deuren echt te smal zijn. Maar goed, de kleine dame maakt er geen probleem van, dus wie zijn wij dan? We gaan gewoon verplicht lekker vroeg naar bed!

Maandagochtend gingen we eerst shoppen in het stadje, want eten halen op de camping is echt ver boven ons budget. Ze zeiden wel dat Zwitserland duur was, maar dat je 16 tot 23 euro voor een pizza af moet rekenen, dat had ik niet verwacht. De supermarkt was ook prijzig hoor, maar dat hadden we wel een beetje ingecalculeerd. Na ons shoptripje in het stadje waren we die middag op de camping. Eva ging met Floris richting het (ijskoude) water en ik bleef thuis bij een rustig slapende Liza.

Dinsdagochtend was voorlopig onze laatste ochtend met zijn vieren en omdat we ook nog wel wat wilden zien van het gebied, besloten we het treintje naar de berg te nemen. Voor ruim 70 Franken (bijna met zoveel in euro’s) konden we met zijn vieren naar boven. Zo’n nostalgisch treintje, het doet je denken aan vroeger. De rit er naar toe was schitterend, de uitzichten waren echt zo bijzonder. Na ruim een uur stonden we boven aan de berg en maakten we een wandeling tussen de alpenbloemen. Er lag zelfs nog sneeuw! Supergaaf. Na een kop koffie en een stuk taart gingen we weer naar beneden en was Floris op tijd om naar zijn werk te gaan. ‘S Middags was het aan ons om ons te vermaken. Dat lukte goed. Eva en ik maakten een bloemenkrans terwijl Liza sliep en later zijn we naar de speeltuin gegaan en had Eva ook nog de grootse lol in het ijskoude water van het meer. De bloemenkrans bleef goed op haar hoofd zitten en ze had daardoor veel aanspraak! Kind was zo trots 🙂 Ik ook, want de krans was echt tof geworden en paste mooi bij haar koppie die dag. Na dat ijskoude waterplezier wilde Eva met alle liefde onder de ‘warme regen’. Ze heeft (eindelijk) het douchen ontdekt, en een lol dat ze onder de douche heeft! Ondertussen kon ik Liza de fles geven en kwam Floris ook ergens weer thuis. Goh, alleen in de vakantie met twee kids gaat me best lekker af!

Woensdagochtend moesten we echt even genieten van het droge weer, voor de middag hadden ze regen voorspeld. We gingen op stenenjacht (die we later met stift nog mooier maakten), zochten stokken en we vonden weer mooie bloemen voor in de krans die we uiteindelijk niet maakten. Na de lunch begon het te regenen en zette ik de muziek maar weer aan. Daarna was het tijd voor de ipad voor Eva en deed ik een lekker dutje met Liza. Liza doet echt super. Ze doet steeds een poging om te rollen, pakt bewust haar speeltjes, kletst tegen die speeltjes en tegen ons, lacht veel en schatert al bijna. Ze is zo schattig! Floris kwam laat thuis en je kon zien dat meiden hem gemist hadden. Liza kon haar ogen niet van hem afhouden (te schattig!) en Eva liet hem ook niet meer met rust totdat ze sliep. Gelukkig slapen ze allemaal goed hier, behalve ik. Dat bed is echt een drama!

Ook op donderdag moest Floris de hele dag werken, maar dat was wel de laatste dag! Vandaag bleven we ook op de camping. Het weer was beter dan gisteren en we vermaakten ons in de speeltuin en met het zoeken naar ingrediënten voor de heksensoep. Ik werd verzocht om gras te raspen en boterbloemen te plukken. ‘s Avonds bestelden we maar een pizza, die soep was voor heksen en toch echt niet voor ons, aldus Eva.

Gisteren had Floris vrij en konden we met zijn allen wat ondernemen. Eerst moest natuurlijk het gespuis wakker worden. Eva was de eerste – om 6 uur -, Liza volgde gelukkig heel wat later. 8 uur was het! Ruim 12 uur na haar laatste fles en voor de mensen zonder kids, dat is echt een superfijne prestatie! Ook overdag hadden we geen kind aan haar. Ze speelde heerlijk onder d’r Nijntje speelboog (Nijn is echt favoriet!), sliep op de boot in de draagdoek en tijdens het avondeten speelde ze wat in de kinderwagen. Oh wat een lekker meisje!! Overdag hadden we een boottocht gepland en lunchten we aan de kade daar. Het was echt heerlijk op het water! En niet te vergeten, fantastische uitzichten! Aan het eind van de middag hebben we nog op de camping aan het water gehangen. Lekker hoor, zelfs in het nog ietwat koude water was het prima uit te houden. Wat een leven zo… Kon het altijd maar vakantie zijn!

Het is jammer dat ik jullie niet veel foto’s kan laten zien, de Wifi is belabberd, maar reken er maar op dat die nog wel voorbij komen! Vandaag is ook de laatste dag in het o zo mooie Zwitserland, met nog een korte tussenstop in Frankrijk zijn we binnenkort weer thuis. Jammer, maar ik won via www.voormijnklein.nl afgelopen week een vakantie (ja echt! woehoe!!), dus we zullen snel weer de auto in stappen voor een nieuwe vakantie met zijn viertjes.
20140607-052556-19556554.jpg

20140607-052555-19555681.jpg

20140607-052555-19555910.jpg

20140607-052556-19556116.jpg

Show Full Content
Previous Leuk onderzoek: Can Pregnant Women…
Next Schuitje varen, westlandje kijken

1 thought on “Zwitserland! Weekoverzicht

  1. Wat hebben jullie het gezellig, het ziet er erg mooi en gezellig uit. Geniet nog maar lekker. De foto,s zijn enig. Wat een schoonheden hebben jullie toch!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close