Zes weken weet ik inmiddels dat er een klein kindje in mij groeit. Het is bizar hoe snel deze weken zijn gegaan. Hoe snel je aan het nieuws van een zwangerschap kunt wennen en hoe snel zoiets toch binnen een gezin als normaal wordt beschouwd. Vandaag vertel ik jullie hoe het met mij gaat en hoe ver we zijn met de kinderkamer…

Mijn zwangerschap

Inmiddels ben ik er echt aan gewend. Het had wat voeten in aarde zoals je al eerder kon lezen, maar nu is het ook wel goed en geniet ik met volle teugen van die trappelende voetjes in mijn buik, de bewegingen die met de dag krachtiger worden en mijn buik die ineens goed groeit.

Nog steeds gaat de zwangerschap mij goed af. Ik hou rekening met mezelf, dat wil zeggen dat ik mezelf gewoon goed in acht houd. Dat deed ik de weken voordat ik wist dat ik zwanger ook al ivm de schildklier. Haha.. Little did I know! Maar ik voel me goed. Ik ben fit, heb geen last van kwaaltjes, ben niet ziek of misselijk, pijn in mijn bekken of teveel of te weinig eetlust. Alles loopt zoals het de afgelopen maanden ook liep. Nou ja, misschien ben ik iets sneller geïrriteerd… En de vakantie heeft me ook goed gedaan. Even lekker met elkaar zonder afleiding en stress van poetsen enzo.

Positiekleding

In de vakantie bleek wel dat mijn normale kleren niet meer passen. Dus moest ik nieuwe kleren kopen. Niet heel erg vervelend, maar wel als het maar voor 3,5 maand is… Hoeveel heb je dan nog nodig? Ik heb dus mijn kast uitgemest, gekeken wat ik nog pas en wat handig is in de zwangerschap mochten in mijn kast blijven en de rest is weg. Kan ik ook niet mispakken! Ik gok dat ik met 2 positiebroeken, 3 zwangerschapsleggings en een paar shirts een heel eind kom. Al eerder kocht ik op aanraden van de gynaecoloog al nieuwe beha’s. Vreselijke topjes, waarin tepels duidelijk zichtbaar zijn, maar waarmee ik gelukkig geen pijn in mijn borsten meer heb. Want oh, wat deden deze pijn de afgelopen maanden.

De babykamer

Nu de meiden allebei een nieuwe slaapkamer hebben gekregen en ze hierin gewend zijn, is het voor mij nu ook langzaam tijd om aan de babykamer te denken. Wat hebben we nodig, wat wil ik graag hebben, hoe wil ik het hebben, welke kleuren gaan we gebruiken, wat wil ik niet nieuw aanschaffen en wat juist wel. De kamer waar de kleine in komt te liggen, is zo goed als leeg, we hebben dus een leeg canvas om weer te vullen!

Kinderkleertjes

Ook moet ik langzaam aan kinderkleertjes gaan denken. Ik heb niks. Ik moet dus echt een plan maken met wat ik nodig heb. Hoeveel rompers, hoeveel shirtjes, truien en broeken, sokken en mutsjes je nodig hebt bij een pasgeborene? Ik heb geen flauw idee. Er is dus nog werk aan de winkel!

Show Full Content
Previous Frisse pompoenstamppot van flespompoen
Next Een lange autoreis met kinderen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: