Het komt wel eens voor dat iemand in je omgeving een tijdje ziek is of te maken krijgt met een lange herstelperiode. Hoewel je altijd beterschap kunt wensen, is het altijd fijn als je wat meer kunt betekenen. Een extra paar handen of een persoonlijk bericht zijn altijd fijn om te krijgen. Wil je iemand laten weten dat je aan diegene denkt? We hebben een aantal manieren op een rij gezet om iemand hulp aan te bieden tijdens een langere ziekteperiode.

Geef een bosje bloemen

Bloemen zijn een symbolische weergave van herstel en hoop, en zorgen voor kleur en geur in een ziekenhuiskamer. Bovendien hebben bloemen een positief effect op de geest en kunnen helpen om een persoon zich beter te voelen. Bestel online een bosje bloemen of ga zelf langs bij de zieke om gelijk even te kijken hoe het met diegene gaat. Een zieke die vooral op bed moet liggen vindt dat vast gezellig!

Stel een verwenpakket samen

Heb je iemand in je omgeving die zich vooral verveelt tijdens het ziekbed? Stel dan een echt verwenpakket samen! Je kunt bijvoorbeeld denken aan een warm deken, een spannend boek, een abonnement op een streamingsdienst, of een lijstje met een aantal goede filmsuggesties. Zo heeft de zieke meer wat meer dingen om de tijd te doden tijdens het herstellen. En wie weet kunnen jullie later gezellig die ene serie bespreken.

Schrijf een kaartje

Een persoonlijke boodschap of een kaartje kan een enorme impact hebben op iemand die ziek is. Zo laat je de persoon weten dat je aan diegene denkt en dat je hen steunt tijdens deze moeilijke tijd. Kies voor een vrolijk design om de zieke een beetje op te vrolijken, of schrijf een mooie boodschap op het kaartje. Op deze manier kun je de dag van de zieke net wat leuker maken.

Zorg voor eten en drinken

Een zieke mag vaak niet zelf koken, dus het geven van iets te eten of te drinken kan van grote waarde zijn. Je kunt zelf een maaltijd brengen, of aanbieden om de favoriete maaltijd van de zieke te koken als diegene daar behoefte aan heeft. Een andere leuke optie is om een tegoedbon voor een bezorgmaaltijd te geven, zodat de zieke iets lekkers kan bestellen wanneer hij of zij dat wilt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een traditionele betereschapsmand om aan te sterken, met fruit en andere lekkere dingen. Zo wordt het vele thuiszitten toch nog iets fijner!

Bied hulp in het huishouden aan

Als iemand ziek is, komt het vaak voor dat het huishouden niet meer goed wordt bijgehouden, zeker wanneer iemand een gezin draaiende moet houden. Het is dus erg fijn als er iemand is die boodschappen doet, kookt, de vaatwasser inruimt of af en toe een was draait. Ook als de zieke zelf niet kan autorijden of met het openbaar vervoer kan, is hulp erg fijn. Als je een auto hebt, zal de zieke je erg dankbaar zijn als je diegene af en toe ergens heen kunt brengen. 

Show Full Content
Previous De winter door met The Bastard
Next Wat is veevoederzout en waarom is het belangrijk?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close