Je ziet ze steeds meer: opzetzwembaden in de tuin. Waren het tot voor een paar jaar geleden nog foeilelijke felblauwe dingen, vandaag de dag heb je ze voor het uitkiezen. Vind je de moderne stone- of woodprint op de buitenkant van de liner toch niet helemaal je dat, dan laat je er toch een echte houten kuip omheen zetten?

1.Ruime keus in uitvoeringen

De keuze is reuze, riep een bekende woninginrichter ooit. Bij het opzetzwembad kopen kom je inderdaad voor een enorme keuze aan maten, modellen en uitvoeringen te staan. In de basis hebben alle opzetbaden een metalen buizenframe. In de categorie kunststof opzetzwembaden zijn er echter ook enkele kleine modellen die het moeten doen met een opblaasbare rand.

2.Plaatsen zonder graven

Voor een opzetzwembad hoeft geen kuil gegraven te worden. Je kan hem overal plaatsen, al was het op je garagedreef. Wel is het verstandig er altijd een grondzeil onder te leggen. Dit voorkomt een modderboel rondom en je verkleint de kans op beschadigingen van de zwembadbodem. Bij elk model zit een handleiding hoe je hem precies installeert. Je kan zelfs een frame zwembad kopen dat in 30 minuten is op te zetten.

3. Makkelijk op te ruimen

Het leeg laten lopen, drogen en opruimen voor de winter lijkt moeilijker dan het is. Door het bad op te bergen verleng je echter aanmerkelijk de levensduur. Bovendien zit je ‘s winters niet maandenlang tegen een afdekzeil aan te kijken. Bedenk wel: hoe groter het zwembad, hoe moeilijker het is om het op te ruimen. De kleinere typen plaatsen en opruimen, gaat net zo snel als met een opblaasbad. De kleine opzetbadjes zijn zelfs heel goed als campingbadje te gebruiken.

4. Ruime keus in accessoires

Wat accessoires betreft, doet een opzetzwembad niet onder voor een vast zwembad. Met name de hogere modellen beschikken over een zwembadladder, skimmer en zwembadoverkapping. Het mooie van de frameconstructie is ook dat je er een filterpomp aan kunt hangen die het water zuivert, al dan niet in combinatie met een warmtepomp.

5. Budgetvriendelijk

Opzetbaden zijn, voor wat je er allemaal voor krijgt, bijzonder budgetvriendelijke zwembaden. Je hebt een compleet zwembad, met alles erop en eraan, voor een prijs die veel lager ligt dan een gemetseld zwembad. Mocht je kiezen voor een groter bad en het toch mooier vindt dat het niet zo pontificaal boven de grond staat, kun je het natuurlijk altijd, volledig of gedeeltelijk, in laten graven.

Show Full Content
Previous Op zoek naar de ideale relatiegeschenken? Hier zijn een paar tips!
Next Verzwaringsdekens voor een verbeterde nachtrust

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: