Wie mij vorige week had gezegd dat er deze week een groot zwembad voor ons huis zou staan, had ik heel hard uitgelachen. Want een zwembad hadden we helemaal niet nodig. Zonde van ons geld. We hebben toch een abonnement op het zwembad. De kinderen hebben daar de ruimte en in een zwembad in de tuin is het leuk hoor, maar zwemmen leer je daar niet in. Dus. 

Iets meer gemak

Ik wilde wel heel graag wat meer gemak. Na jaren van kleine zwembadjes van de Action te hebben opgeblazen, leeggegooid, geschrobt en weer volgegooid met water gemengd met warm water, was ik daar echt wel klaar mee. Ik wilde een zwembad(je) met een pomp. Iets meer gemak voor dit jaar had ik voor ogen. En qua prijs vallen die zwembaden best wel mee. Als je goed zoekt, heb je er al 1 voor 40 euro. Mezelf had ik al overtuigd, alleen Floris kreeg ik maar niet overtuigd. Hij vond dat je dan wel een goede plek moest hebben voor een zwembad, een plek waar een zwembad recht staan en rechte plekken hebben wij in onze tuin niet. Ondertussen kwam er deze week een reclamefolder met zwembaden binnen die ik voor de zekerheid maar bewaarde, mocht Floris met een oplossing komen. En op donderdagavond kwam die oplossing!

“We kunnen het zwembad ook op de parkeerplaats zetten.”

We wonen in een normale straat, maar ons huis ligt iets van de weg af, we hebben dus een oprijlaan en een redelijke parkeerplaats voor het huis. Wat een goed idee! Meteen kwam ik dus aan met die bewaarde folder en overlegden we wat handig en praktisch was.

Een zwembad uitkiezen

Al snel bleek dat Floris dus geen zwembad met opblaasrand wilde, hij wilde het toch een beetje beter aanpakken. Zwembaden zijn duur, maar als je eenmaal weet wat je wilt hebben, dan kan je gericht prijzen vergelijken.

  • Dus geen opblaasbaar zwemband
  • We wilden niet een extreem diep zwembad, tot een meter hoog vinden we voor de komende jaren prima.
  • We wilden ook graag een zwembad inclusief alle extra’s zoals een ladder, pomp, bodemzeil en afdekzeil, zodat we zeker wisten dat het bij elkaar zou passen.
  • Floris wilde een rond zwembad, de reden waarom ben ik vergeten…
  • En uiteraard niet te duur – tot 300 euro moest te doen zijn.

Met deze gegevens ging ik vrijdagochtend een rondje internetten! Al snel kwam ik bij de OBI uit, een bouwmarkt met veel verschillende zwembaden. En met onderstaande drie baden die mijn oog trokken.

zwembad kiezen
Nog best lastig een zwembad uitkiezen

Wat een service van OBI

De een was goedkoop, de ander had een stalen rand wat Floris wel aantrok en de laatste was gewoon compleet. Alles had zo zijn voor- en nadelen, De blauwe was eigenlijk te laag en bij de staalwand moest je zelf nog heel veel kopen. Uiteindelijk gingen we voor of het zwembad met de staalrand of voor de complete set van 239,99 euro (waar weer veel water in gaat). Bij de OBI vertelden ze me dat het zwembad met de staalwand er niet was en niet kwam, dat maakte de keuze makkelijk. Ik koos voor de complete set van 240 euro! Na een zoektocht door diverse medewerkers kreeg ik dan eindelijk het zwembad op mijn karretje. Ik koos nog wat schoonmaakmateriaal erbij en de medewerker bracht zelfs het zware zwembad helemaal in mijn auto. Wat een service!

9000 liter water

Opzetten was heel gemakkelijk. Binnen twee uur stond het zwembad. In drie uur was het gevuld met zowat 9000 liter water. Het afgelopen weekend hebben we al lekker gebruik gemaakt van het zwembad! Wat een goede koop. Natuurlijk ben ik blij dat we aan de grens wonen, want dat scheelt gewoon qua geld. In Zwitserland betaalde je voor hetzelfde zwembad, maar niet met een complete set accessoires 100 euro meer.   Overigens duurt het wel een tijdje voordat het zwembad een lekkere temperatuur heeft hoor. Na bijna drie dagen superheet weer, kwam de thermometer pas zondag aan het eind van de middag op 23 graden.

 

Show Full Content
Previous Nieuw schattig armbandje van Miss Fratelli
Next Bonte Raaf | houten kaarten, groeikaarten en persoonlijke cadeautjes!

3 thoughts on “Wat een verwennerij, we hebben een zwembad!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d