Elke speler van het voetbalteam heeft een belangrijke taak. Wanneer het hele team de tegenpartij niet bij het doel weg kan houden, ben je als keeper de eindverantwoordelijke om de bal uit het doel te houden. Je wil dus dat je een ijzersterke keeper bent waar geen bal aan voorbij gaat! Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld waarmee je een betere keeper wordt en minder ballen door zult laten.

 1. Handen en voeten

  Een keeper mag zijn handen gebruiken en wordt hier uiteraard ook goed op getraind. Maar je moet niet vergeten dat het soms handiger is om ook je voeten of benen te gebruiken. In sommige situaties kun je sneller reageren met je voeten dan met je handen, zeker wanneer het over lage ballen of ballen op heuphoogte gaat.

 2. Gebruik je overzicht

  Vanuit het doel heb je het beste overzicht over het defensieve veld. Maak hier gebruik van! Je kunt namelijk alle spelers goed zien vanuit het doel en daardoor ook goed zien waar het gevaar van de tegenpartij vandaan komt. Dit is een superkracht wanneer je je team daardoor ook goed kunt aansturen en helpen bij de verdediging. Denk dus mee met de verdediger en zorg ervoor dat ze het gevaar voor zijn.

 3. Perfectioneer de 1 op 1 situatie

  een 1 op 1 situatie is een van de spannendste uitdagingen van een keeper. De druk kan hoog oplopen wanneer iemand van de tegenpartij in zijn eentje met de bal naar je toe komt. Het is belangrijk dat je als keeper rustig kunt blijven en niet afgeleid raakt. Oefen deze situatie met de meest technische spelers en oefen om zo lang mogelijk te blijven staan. Alleen wanneer de bal daadwerkelijk wordt geschoten kun je het risico nemen om te duiken. Duik je te vroeg, dan verlies je veel tijd om op te staan waardoor je nog weinig controle zult hebben en de tegenpartij een grote kans krijgt!

 4. Techniek verfijnen

  Het is logisch dat je zo snel mogelijk naar de bal wilt duiken. Maar wanneer de bal naar de hoek geschoten wordt, kom je al snel enkele centimeters te kort. Het is essentieel dat je goed leert inschatten of je bij de hoek kunt komen of dat je nog een extra stapje nodig hebt.

  Oefen daarnaast ook het duiken en vallen op je zij. Door dit veel te doen, leer je pijnloos vallen op je zij en zul je een stuk zelf verzekerder en sneller de reddende duik nemen!

 5. Perfecte uitrusting

  Als atleet wil je altijd dat je kleding lekker zit, er is niets zo vervelend als een kledingstuk dat je de hele wedstrijd afleid omdat het niet lekker zit, jeukt of steeds verplaatst. Als keeper hecht je dus ook veel waarde aan je uitrusting en keepershandschoenen. Met de juiste keepershandschoenen heb je optimale controle over de bal. Zorg er dus voor dat je, zeker in een belangrijke wedstrijd, fijne keepershandschoenen hebt.

Show Full Content
Previous Waarom bedrijfswagens ook handig zijn voor gezinnen
Next 5 Essentials voor in jouw wintergarderobe!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close