Als je een nieuw huis op het oog hebt, is het belangrijk om het huis waar je nu woont te verkopen. In deze tijd is dat niet altijd makkelijk. Laat daarom je huis van de beste kant zien. Lees snel verder voor 5 tips om je huis verkoopklaar te maken.

Hoe maak je je huis verkoopklaar?

De voorkant van je huis

De voorkant van je huis zorgt voor de eerste indruk. Zorg ervoor dat bezoekers verliefd worden op jouw huis en laat je huis er van buiten op en top uit zien. Kijk of de tuin goed is onderhouden, dus geen onkruid en snoei eventueel de heg nog even bij. Zet ook geen fietsen of kliko’s op het pad naar de deur, zo kunnen bezoekers gemakkelijk naar binnen. Voor de eerste indruk is het ook belangrijk dat je huis er verzorgd uitziet, zorg ervoor dat er geen verf van de kozijnen afbladdert en laat bijvoorbeeld je dak reinigen. Dit alles zodat als mensen je huis zien ze meteen denken: hier wil ik wonen.

huis verkoopklaar

foto: http://www.groencentrumbok.com/hoveniersbedrijf/voorbeelden/

De keuken

Denk eens aan de showrooms waar keukens worden getoont. Zorg dat jouw keuken dezelfde indruk geeft, laat het aanrecht dus lekker leeg. Zorg ook dat je de kastjes niet overvol staan met spullen. Heb je gordijnen of iets anders voor de ramen? Haal deze dan weg, zodat er meer licht binnenkomt. Door veel licht binnen te laten in de woning oogt het ruimer en dat is wat mensen willen, veel ruimte.

De woonkamer

In de woonkamer wordt veel tijd doorgebracht, daarom is deze belangrijk voor de kijkers. Kies ervoor om deze kamer lekker ruimtelijk te maken door bijvoorbeeld wat minder meubels dan normaal erin te zetten. Haal ook persoonlijke spullen weg, de potentiële huiseigenaren willen zichzelf al helemaal in het huis zien zitten en dat is moeilijker met allemaal familiefoto’s aan de muur. Hou de kamer dus rustig en zet bijvoorbeeld een kleurrijk bloemetje op de tafel. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker.

livingroom-1032733_1280De achtertuin

Niet alleen de voortuin is belangrijk door de eerste indruk, ook de achtertuin is belangrijk. Hier gaan de toekomstige eigenaren ’s zomers hun avonden doorbrengen. Maak de tuin daarom uitnodigend. Zet er een tafel en stoelen neer, zodat ze zich de zomeravonden al helemaal kunnen voorstellen. Verder is het van belang dat er verder niks in de tuin staat, zoals kinderspeelgoed, dit doe de tuin namelijk kleiner lijken. Heb je tegels in de tuin? Spuit deze dan schoon met een hoge drukspuit, zo lijken ze weer als nieuw. Kijk ook vanuit je tuin kritisch naar de buitenkant van je huis. Is het voegwerk echt aan vervanging toe? Laat dan je gevel voegen, gelijk een meerwaarde aan je huis.

Slaapkamers

Ook in de slaapkamers is ruimte belangrijk, leg daarom geen dingen op de vloer, zoals een kleed.  Het helpt ook om de bedden strak op te maken en te gaan voor lichte dekbedovertrekken, omdat de kamer dan rustig blijft. Zijn er slaapkamers met een roze of andere dominante kleur? Overweeg dan om deze off-white te verven, dit zien potentiële kopers liever. Zeem tot slot nog even de ramen, zodat bezoekers vanuit de slaapkamers je prachtige tuin en de buurt nog een keer goed kunnen bekijken.

Na het uitvoeren van de tips deze is het wachten op de eerste kijkers en hopelijk kopers voor je huis.

 

bedroom-1078890_1920

 

Show Full Content

About Author View Posts

gastblogger

Dit artikel werd geschreven door een gastblogger. Wil jij ook een keer een gastblog schrijven over wat jij echt als superleuk hebt ervaren? Neem dan contact met ons op!

Previous Weer naar school, terug in het ritme
Next Stiekem gespuugd

1 thought on “5 tips om je huis verkoopklaar te maken

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close