Mijn keuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook een plaats waar ons gezin elkaar ontmoet. Als je net als ik op zoek bent naar betere verlichting voor alles wat je in de keuken doet, dan deel ik graag mijn tips met je.

Houd rekening met werkzaamheden die je in de keuken doet

Goed geplaatste keukenverlichting voor het lezen van recepten en het wassen, snijden en koken is belangrijk, dus houd daar rekening mee in je lichtplan. De beste plaats voor verlichting is tussen het werkoppervlak en jouw hoofd, dus verlichting onder kastjes is ideaal.

Zorg voor diepte met accenten

Accentverlichting geeft diepte en dimensie aan je keuken. Als je – net als ik – een kast hebt om glaswerk in op te bergen, zoek dan het juiste type inbouw led-spotjes om de items mooi uit te laten komen.

Ga voor lagen

Het werken met lagen geeft niet alleen goed licht op alle plaatsen in je keuken. Het helpt ook om schittering te verminderen. Gebruik één soort hoofdverlichting voor je keuken, zodat je in één keer veel licht kan maken in de hele ruimte. Werk daarnaast met lagen van kleinere lampen voor de verschillende dingen die je in de keuken doet. Denk aan de plek waar je het eten voorbereidt, boven het fornuis en boven het aanrecht. 

Zo voeg je sfeer toe

Sfeervolle verlichting wordt vaak over het hoofd gezien in de keuken. Toch geeft het deze ruimte een warme uitstraling. Bovendien kan sfeerverlichting helpen om eventuele gaten in de keukenverlichting op te vullen. Het is eveneens een goedkope manier om je keuken te upgraden.

Gebruik dimmers

Dimmers zijn fijn omdat je hiermee zowel kan zorgen voor helder licht tijdens het koken alsook voor sfeer tijdens het eten. Zo kun je de verlichting aanpassen aan iedere situatie.

 

 

coverbeeld Food photo created by pvproductions – www.freepik.com

Show Full Content
Previous Deze foto van de kinderen werd voor reclamedoeleinden gebruikt en ik wist er niks van.
Next Mijn drie mooiste momenten van 2020

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: