Ben je op zoek naar een mooie plant voor in huis en overweeg je een orchidee? Orchideeën zijn prachtige planten voor in huis, maar het is wel belangrijk dat je ze op de juiste manier verzorgd als je wil dat ze lang mooi blijven. Het verzorgen van een orchidee is makkelijker dan mensen vaak denken, maar je moet wel weten wat je wel en niet moet doen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het verzorgen van een orchidee!

1. Koop de orchidee van een specialist 

Als je wil dat jouw orchidee lang meegaat, is het belangrijk dat je plant koopt bij een specialist, zoals Kolibri Company. Een tuincentrum kan ook een prima plek zijn om deze plant te kopen, als je zeker weet dat ze kundig zijn in het verzorgen van bloemen en planten. Als de orchidee bij het kopen al niet goed verzorgd is, wordt het lastig om hem mooi te houden. Daarom is het altijd verstandig om op te letten waar je een orchidee koopt.

2. Je orchidee water geven 

Het water geven van je plant is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de verzorging. Bij orchideeën moet je zorgen dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Als het mogelijk is, kun je de plant het beste regenwater geven. Giet het water niet over de plant heen, maar in de potgrond. De luchtvochtigheid is belangrijk voor een orchidee, je kunt dit op peil houden door het blad van de plant af en toe te besproeien. De beste manier om een orchidee water te geven, is door middel van een dompelbadje. Laat de potgrond in zijn geheel onderdompelen voor zo’n 5 tot 10 minuten, zodat het water goed opgenomen kan worden door de wortels. 

3. Zorg voor een goede luchtvochtigheid 

Of je nu witte orchideeën in huis hebt of andere soorten orchideeën, het is erg belangrijk om de luchtvochtigheid goed op peil te houden voor deze planten. Een orchidee kan beter tegen droge lucht dan de meeste andere tropische planten, maar het is toch goed om dit in de gaten te houden. Besproei de plant af en toe of neem hem af met een vochtig doekje om de stof eraf te halen. 

4. Zet jouw orchidee op de juiste plaats 

Een orchidee heeft veel licht nodig, dus hier moet je rekening mee houden als je een standplaats gaat kiezen. Zorg wel dat hij niet in direct zonlicht staat, om te voorkomen dat de bladeren verbranden. Houd de plant daarnaast uit de buurt van de verwarming, uit de tocht en niet in de buurt van rijpend fruit. 

5. Let op met huisdieren 

De meeste soorten orchideeën zijn niet giftig, maar het is toch verstandig om ze uit de buurt te houden van huisdieren die graag aan planten knabbelen. De plant zal dit waarschijnlijk niet overleven. 

Show Full Content
Previous De ultieme gids voor het kiezen van de juiste werkjas
Next Het barbecueseizoen gaat weer van start! Deze wijnen mogen niet ontbreken tijdens je tuindiner

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: