Ik hoef mijn bed maar te voelen en ik kan slapen. Sterker nog, als ik de kans krijg om ergens in de middag op de bank te gaan liggen, dan kan ik zo een powernap doen. Even lekker in bad? Prima, ik doe direct mijn ogen dicht. En op zaterdagmiddag doe ik vrijwel standaard een middagdut. Heerlijk.

Het slapen en in slaap vallen is echter weleens anders geweest. Inmiddels heb ik zo mijn eigen methodes om in slaap te vallen en die deel ik graag met jullie.

Lees een boek in een andere taal

Vroeger keek ik altijd Discovery Channel om in slaap te vallen. Dan deed ik mijn ogen dicht en luisterde ik naar het verhaal wat ze vertelden. Van het luisteren en de beelden erbij bedenken, was ik zo weg. Nu heb ik geen tv in de slaapkamer en wil ik niet dat Floris wakker blijft van mijn herrie op de iPad en lees ik dus een boek. En dan het liefste een boek in het Engels. Ik lees op de iPad, op de donkere stand. Dat vermoeid natuurlijk de ogen. Omdat ik voornamelijk in het Engels lees, worden mijn hersenen ook sneller moe. Tel daarbij op dat ik altijd beelden erbij zie, dan zijn mijn hersenen snel in slaapstand.

Adem in, adem uit

Als ik echt niet kan slapen, gebruik ik een methode die ik ooit (weer heeeeeel lang geleden) bij Oprah Winfrey heb gehoord.

Adem 4 seconden in – houd de adem 4 seconden vast – en adem langzaam in 4 seconden uit – houd 4 seconden vast en begin dan weer opnieuw.

Dit werkt altijd bij mij.

Warme kruik of hittepit

Kinderen slapen natuurlijk vaak met een knuffel. Ik slaap ook heel graag met iets in mijn armen (en nee, Floris ligt naast me en niet in mijn armen ;)) Vooral in de winter slaap ik heel snel in met zo’n warme pittezak. Als je lichaam warm is, dan slaap je al een stuk sneller.

Een lekker dekbed

Ken je dat, als je je dekbed verschoond hebt, dat je je onwijs kunt verheugen om ‘s avonds naar bed te gaan? Met een donzen dekbed is je bed altijd lekker warm in de winter en koel in de zomer. Dan kan je je elke dag verheugen om naar bed te gaan!

Al slaap je niet, dan rust je toch

De favoriete uitspraak van Floris. Dus blijf in bed liggen en bedenk dat je je lichaam rust geeft en dat dat hard nodig is om de volgende dag door te komen. Frustreer jezelf niet en accepteer dat je je dan nu je lijf rust geeft en lees een boek.

Telefoon op niet storen

Sinds ik mijn telefoon op niet storen zet (de maan op de iPhone), is het veel rustiger in mijn hoofd. Ik krijg geen meldingen meer dat er een berichtje is, ik hoor die telefoon niet trillen of zie hem niet oplichten. Ideaal! Ga overigens ook niet met je telefoon spelen als je wilt slapen, dat werkt niet. Mijn telefoon is ook mijn wekker en zaklamp ‘s nachts, dus telefoon uit de slaapkamer is geen optie bij ons.

Dit zijn mijn tips. Maar lukt het dan niet, dan zijn er natuurlijk nog veel meer tips om jezelf rustig en relaxed in bed te hebben.

Foto slapen via shutterstock

Show Full Content
Previous De beste raambekleding tegen inkijk mét uitkijk
Next Vandaag is het jouw dag!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close