Bij ons zit de eerste schooldag van dit nieuwe schooljaar er weer op, maar voor veel kinderen in Nederland en ook in andere landen begint ‘het leven’ nu weer. Dagen die weer in het teken staan van naar school brengen en halen, sportafspraken en huiswerk. Het is zover. De luilekkerdagen zijn voorbij. Maar om het goede gevoel van deze vakantie nog even vast te houden heb ik een paar tips om de eerste schooldag en de eerste schoolweek relaxed en zonder al te veel drama door te komen.

8 tips voor de eerste schoolweek

  1. Het is voor iedereen spannend. Wees jij als ouder relaxed en positief, dan zijn de kinderen dat ook!
  2. Maak van de eerste schooldag een klein feestje om het vakantiegevoel vast te houden. Wij aten bijvoorbeeld pannenkoeken ‘s avonds, maar dat kan natuurlijk ook tussen de middag!
  3. Zorg dat jij op de hoogte bent van het rooster van je kinderen. Hebben ze gym, een afspraak bij de logopedist. Hoe ziet hun dagindeling eruit? Zo weten de kinderen precies wat ze moeten verwachten.
  4. Geef deze week eens iets onverwachts mee voor in de pauze. Een worstje of een lekkere babybel zijn hier altijd favoriet, maar als ik eens fruit op een stokje in de snackbox doe, dan is het pas echt feest.
  5. Verleng de vakantie en ga leuke dingen doen op de middagen dat je tijd hebt. Is het nog mooi weer, ga dan naar het zwembad of een meer, anders zoek je een lekkere plek op in het bos of de speeltuin. Neem een picknickmand mee of iets anders lekkers en geniet.
  6. Is er al huiswerk, weet je kind precies wat hij of zij moet doen en kan je helpen? Dan hou je deze eerste week luchtig en fijn en help je hem of haar gezellig. Koekje erbij?
  7. Op tijd naar bed… Alles leuk en aardig, zo’n eerste week is niet niks. Zorg ervoor dat je kinderen op een goede tijd naar bed gaan zodat ze de volgende ochtend fris en fruitig uit hun bed kunnen.
  8. Maak van de eerste schooldag een feestje en geef je kinderen wat extra zelfvertrouwen mee door nieuwe of misschien wel de favoriete kleren aan te laten trekken. Het leukste is als je nog een foto maakt als herinnering aan weer een heel nieuwe schooljaar dat voor je ligt.
Als je ieder jaar op dezelfde plek een foto maakt, dan heb je na een paar jaar zo'n resultaat!
Als je ieder jaar op dezelfde plek een foto maakt, dan heb je na een paar jaar zo’n resultaat!

coverfoto: twee kinderen naar school via shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Spotter | Het GPS horloge dat veiligheid biedt voor je kinderen
Next Waarom alleen naar school lopen zo belangrijk is in Zwitserland

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: