Heb je een hond, dan heb je 9 van de 10 keren last van die ontzettend irritante haren! Vandaag 8 tips wat je kunt doen om zo min mogelijk last te hebben van die haren. Heb jij nog een betere tip, laat die dan in een reactie hieronder achter!

1. Koop een naakthond

naakthond Oh haha… lekker voorspelbaar! Maar als je echt niet tegen de haren kunt, dan moet je wel goed nadenken wat voor hond je neemt!

2. Borstelen, borstelen, borstelen

Wij borstelen onze hond te weinig. Dat geef ik eerlijk toe en daardoor hebben we veel te veel last van die smerige haren. Hij moet ze toch ergens kwijt? Maar borstelen we de hond, dan gebruiken we de furminator. Een dure gadget, maar bij een hond met veel haar het geld alleszins waard!

3. Houd je hond in één ruimte

Wanneer de hond alleen maar in de woonkamer mag, dan hoef je niet de rest van het huis vrij van haren te maken. Ook wel een stuk hygiënischer als de hond niet in de slaapkamer of badkamer komt.

4. Swifferen!

swifferIk mocht van Huishoudplein.nl de Swiffer uitproberen. De Swiffer komt met statische doekjes en die nemen heel veel hondenharen op. Ideaal voor als je even snel door je huis moet. In mijn geval nam ik de trap onder handen. De hond moet de trap op om in de woonkamer te komen en die was zoals je op de foto hierboven ziet, zo smerig!

5. Zet de deuren tegen elkaar open

Dat is een handige truc! Zo waaien de haren namelijk allemaal naar elkaar toe en kan je ze in een keer opruimen.

6. Ga naar de hondenkapper

IMG_4769-2

Laat je hond eens goed trimmen of knippen. De hondenkapper krijgt veel meer haar uit zijn vacht dan jij en/of kan zijn vacht ook nog eens knippen.

7. Was zijn mand!

Misschien een simpele tip, maar wanneer je dat regelmatig doet, dan blijven de haren niet zo aan hem plakken als hij in zijn mand is geweest en loopt hij die haren, er niet weer uit.

8. Zet de stofzuiger aan

Ga regelmatig met de stofzuiger door je huis, iedere ochtend en iedere avond en neem dan (als de hond niet bang is) de hond ook gelijk mee. Onze hond vindt het heerlijk om ‘gestofzuigd’ te worden, misschien jouw hond ook wel.

Show Full Content
Previous Tekst op je muur? Kies voor muurstickers!
Next Levensechte muurstickers van Studio Bluebird!

1 thought on “8 tips tegen hondenharen!

  1. Borstelen doen wij ook te weinig! En ondanks dat de hond niet overal komt liggen de haren wel overal! Die nemen wij mee onder onze voeten of door onze kleding..

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close