“De fotosessie op de Jan Kuipers basisschool in Grootegast moest geweldige foto’s opleveren. Helaas staan de kinderen van groep 1 iets minder mooi op de foto dan verwacht. Zij zitten namelijk onder de waterpokken.”

Zo schrijft RTV Noord op haar website. Een herkenbaar verhaal voor mij, want sinds twee weken gaan ook hier in ons dorp in Zwitserland de waterpokken (ofwel in het Duits: windpocken) rond. Eva heeft ze lang geleden al een keer gehad, maar hier zijn de waterpokken al jaren niet meer voorgekomen. Je kunt je dus voorstellen dat vrijwel ieder kind de sjaak was. De ene kleuterklas was zowat leeg op maandagochtend en de andere klas werd ook langzaam maar zeker geveld.

En wat doe je dan met de schoolfotograaf?

Op de woensdag voor Hemelvaart stond bij ons ook de schoolfotograaf gepland. Nou is het niet zo dat de kinderen niet naar school mogen met waterpokken hier, maar een klassenfoto met pokkenkindjes is echt niet leuk. Anders dat de school in Grootegast denkt… Buiten dat, dan zal je zien dat niemand de gemaakte foto’s  koopt van de fotograaf. Want zeg nou zelf, zit je het hele jaar pasfoto’s met waterpokken te plakken in ieder vriendenboekje. Om gek van te worden toch?

Wij kregen daarom een briefje mee dat de schoolfotograaf een andere keer zou terug komen. Die andere keer is over ruim twee weken. Vandaag is een tweede groep uit Eva’s klas geveld. Drie kinderen, ik geloof dat er nu nog 5 kinderen de waterpokken moeten krijgen. Hopelijk krijgen deze kinderen het binnen twee weken, anders staan er alsnog pokkenkinderen op de foto.

 

waterpokken schoolfoto

Hoe vind jij dat een school zou moeten reageren?

Voor mij was het trouwens wel onbekend dat je de waterpokken in moet smeren met ‘anti-jeukcreme’, zoals bovenstaande foto. Ik heb dat geloof ik nooit bij Eva gedaan, hier in Zwitserland zag ik ieder kind met witte stippen in plaats van rode stippen.

 

Coverbeeld WaterpokkenWaterpokken via Shutterstock

 

Show Full Content
Previous Vanaf 1 juni in de bioscoop: Casper en Emma de bergen in! + Winactie!
Next Forstseeli | een lieflijk binnenmeer op maar 1 km lopen van de parkeerplaats

1 thought on “Wat doe je als een klas geveld wordt door de waterpokken en de schoolfotograaf komt

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close