Vandaag wilde Eva graag gaan bakken. Nu mag dat van mij altijd wel, maar ik kan niet garanderen of ik alles in huis heb. Ze had gezien dat we nog enorm veel speculaas hadden en wilde dat wel in een taart gaan verwerken. Ik had niks voor een cheesecake in huis, dus dat viel al snel af. Maar na een beetje speurwerk vond ik een recept met speculaas en appel. Daar maakten wij ons eigen recept van (een kloddertje hier, een kloddertje daar) en na twee uur stond er een heerlijke taart op tafel. Deze taart willen wij wel vaker eten en daarom heb ik hem uitgeschreven en kunnen jullie er ook van genieten.

Wat heb je nodig voor een appeltaart met speculaas, de speculaas-appeltaart of appel-speculaastaart…  

Deeg

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 200 g koude boter
  • 1 ei
  • 2 el ijskoud water

Voor de vulling

  • 200 gram speculaas
  • 6 appels
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram boter
  • 2 eieren

springvorm van 22 cm

Het deeg heb ik genomen van de klassieke appeltaart van 24kitchen. Wat mij betreft de lekkerste appeltaart die je gemakkelijk zonder pakje koopt.

Hoe maak je de appel-speculaastaart?

Je maakt eerst het deeg. Ik heb de KitchenAid gebruikt en daarna nog even extra gekneed. Aangezien ik niet genoeg roomboter had, heb ik gewoon margarine gebruikt. Het smaakt hetzelfde. Nadat je het deeg tot een bal gekneed hebt, doe je het in plastic folie een half uurtje in de koelkast.

Na een half uur haal je het deeg uit de koelkast en rol je er een mooie lap van 30cm van. Doe hem daarna in de springvorm. Vergeet de oven niet voor te warmen op 180 graden.

Voor de vulling snijd je de appels in kleine stukjes. Ik heb de appels geschild, maar dat is maar net wat je lekker vindt. De speculaas moet je verkruimelen. Wij deden dit door de speculaas in een zakje te doen en met een deegroller kapot te maken.

Je begint met de speculaas. Deze verdeel je als eerste over het deeg. Daarna doe je de appelpartjes erover. Als laatste maak je een soort beslag. Je smelt de boter in een pannetje en roert er met een garde de poedersuiker doorheen. Als dit is opgenomen haal je de pan van het voor en klop je er twee eieren doorheen. Daarna schenk je dit beslag over de vulling.

De appeltaart gaat nu 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Als de appeltaart uit de oven komt, kan je er nog een beetje speculaaskruimels overheen doen. Je eet het lekker zo of met slagroom of misschien  een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

De taart was al aangesneden en half opgegeten voordat ik eraan dacht om een foto te maken. Oeps! Maar lekker was hij.

appel-speculaastaart

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Nieuwe tradities zijn superleuk!
Next Wil jij ook zo graag weer gewoon koffietijd kijken?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: