Ik heb al een paar sneakpreviews hier en daar gedeeld en nu leek het me juist wel heel leuk om de spulletjes voor de aanstaande baby met jullie te delen. Ons doel was met deze baby om niks nieuws te kopen, maar de tweedehands markt in Zwitserland is niets in vergelijking bij die van Nederland. We waren daarom vaak voordeliger uit met iets nieuws te kopen, dan door iets tweedehands aan te schaffen. Zo kochten we de commode, een kinderstoel, de kinderwagen incl. maxi cosi, een stoel, nieuwe gordijnen en een mooi vloedkleed. Het bedje en de box kon ik van iemand lenen en het matras en boxkleed had ik nog. Omdat we met onze baby-uitzet niet al te veel wilden uitgeven (het is tenslotte nu echt maar voor 1 kind), heb ik goed gekeken naar de prijzen én de (Black Friday) aanbiedingen in de gaten gehouden).

Commode Hemnes van Ikea

Bij Eva (en Liza) hadden we de enkele versie van deze ladekast van de Ikea. Voor deze baby wilde ik graag de dubbele versie en dan geen normale kledingkast. Eventueel komt er later nog een kledingrek bij voor de hangspulletjes, maar dat is van latere zorg. Het voordeel van deze ladekast is dat hij hoger is dan normale commodes. Ik ben 1.80m en daardoor is een hogere kast heel handig met verschonen. Ik was 250 Frank kwijt.

Deze ladekast kost 229,00 bij Ikea

Kinderwagen van Kinderkraft

Goedkope nieuwe baby spullen

Toen ik erachter kwam dat de Zwitsers vooral dure kinderwagens hadden die ter overname waren, ben ik verder gaan kijken. We hebben überhaupt lang getwijfeld over een kinderwagen, want Liza heb ik vrijwel alleen maar gedragen. Tijdens mijn zoektocht naar de wagen die ik wilde, kwam ik langs de Kinderkraft Kombikinderwagen 3 in 1 (Moov Navy). Deze bleek aan onze verwachtingen te voldoen en was niet zo duur. Daarbij kwam hij ook nog eens met autostoel en dat was ook prettig. Daarna hoefde ik alleen maar te wachten tot Black Friday en ik had hem nog eens met 20% extra korting. Ik kocht hem uiteindelijk voor 180 frank

De kinderwagen koop je bij Pink & Blue voor 249,95

De kinderstoel komt van Hauck

Je zult het natuurlijk net zien. Afgelopen jaar gooiden wij onze – destijds peperdure – BLOOM kinderstoel weg. We hadden hem natuurlijk goed kunnen gebruiken (zoals zoveel spulletjes), maar daarom moesten we ons wel verdiepen in een nieuwe kinderstoel. Wat willen we, wat vinden we belangrijk. Ik wilde graag een tripp trapp stoel met newborn-inzet. Met de baby aan tafel, zo deden we dat bij de meiden en zo doen we het straks bij deze baby ook. Het gaf ons altijd een hoop rust. Maar die Stokke Tripp Trapp was wel aan de dure kant, ook al kon ik overal wel een gratis versie krijgen, de newborn schaal was dan ook nog 100 frank. Op een gegeven moment kwam ik nagenoeg dezelfde stoel tegen, alleen dan van HAUCK. Het idee is hetzelfde als van Stokke, de stoel is alleen een stuk goedkoper. De babyschaal kan je ook nog eenvoudig veranderen in een wipstoel. De totaalprijs van de stoel incl. babyschaal kwam op 114 frank.

Deze stel koop je bij Pink en Blue voor 131,58

De wiebelstoel voor in de babykamer

goedkope babykamer
De stoel is van Ikea, net als het vouwgordijn. Nijntje komt bij de zeeman vandaan en de gave lamp is van Hartendief. Het blauwe boxkleed kreeg ik cadeau!

Knuffelen met je baby, je kindje voeden of voorlezen. Een stoel in de babykamer is wel aan te raden. Wij gebruikten hem dagelijks, dus het stond vast dat zo’n zelfde stoel moest terugkomen. We hebben nog wel even verder gekeken naar andere modellen, maar onze voorkeur ging toch wel uit naar een stoel met een hoge rugleuning, zodat je zelf je hoofd ook lekker kunt neerleggen (vooral ‘s nachts erg fijn). Onze oude stoel was wat laag, maar gelukkig heeft IKEA andere modellen en vooral andere kussens. We kochten daarom dezelfde stoel die we bij de meiden hadden, maar met een dikker kussen zodat je wel wat hoger zit (en makkelijker uit de stoel kunt komen). Deze stoel met kussen was 100 frank

Je koopt deze stoel bij de Ikea voor 100 euro

Vloerkleed voor de kinderkamer

Iets wat niet op mijn lijstje stond, maar als Floris dan ineens zegt dat een lekker vloedkleed ook nog wel fijn is in de babykamer voor ‘s nachts. Dan laat ik me dat natuurlijk geen twee keer zeggen. Nog steeds in het weekend van Black Friday, moest ik natuurlijk wel snel kijken wat we (nou ja ik) dan wilden. Het werd een vloerkleed via LaRedoute in de maat 120×170. Hij was flink afgeprijsd (van 110 frank) en in de kleuren (en neutrale setting) die ik graag wilde! Voor 63 frank waren we een nieuw vloedkleed rijker

Inmiddels is hij niet meer op voorraad maar bij Laredoute.nl heb je zoveel andere mooie spulletjes!

Vouwgordijn voor in de kinderkamer

Met de kleursetting van geel, wit en grijs kon ik een geel vouwgordijn natuurlijk niet laten liggen! Hij past perfect bij de babykamer en hoewel hij wel een beetje gek open en dicht gaat (met een klemmetje), went dat ook wel weer snel. Ik betaalde 40 frank voor de grootste versie van het vouwgordijnen (140×160)

In Nederland betaal je 30 euro voor dit gele vouwgordijn.

In totaal hebben we ongeveer 750 frank uitgegeven aan de kinderkamer en andere noodzakelijke spulletjes. Dat is ongeveer 700 euro. En daarmee vind ik dat we het heel goed gedaan hebben! Ook hebben we sommige spullen van familieleden gekregen of een bijdrage voor de babykamer en daar zijn we natuurlijk helemaal blij mee! Het is zo fijn als je weet wat je nodig hebt (en de tijd hebt om aanbeidingen af te wachten), dat is al heel anders kopen dan bij een eerste kindje.


Show Full Content
Previous Waarom ik kies voor S-fles van Difrax
Next Lost in translation

3 thoughts on “Baby-uitzet op budget!

  1. Hai ,zoals je al beschreef is de second hand markt duidelijk heel anders dan ons Rotje knor 😉
    Want wij hebben een commode en bed voor €45,00.
    4delige kinderwagen €55,00
    Box gratis incl kleden. Babybad en standaard €10,00. Muurstickers ali expres. En dan enorm veel kleding gekregen als we een bedje ophaald oh kunt u dit nog gebruiken ? Misschien gat in de markt voor jullie Second hand baby spullen in Zwitserland . Nog even meis spannend

    1. Ja bizar he. In Nederland had ik waarschijnlijk alleen de commode gekocht, maar ja. De Zwitsers in deze regio zijn luxe gewend en kopen liever nieuw (en duur), dan al zelf tweedehands. En als ik voor iets tweedehands net zoveel moet neerleggen als nieuw (misschien een ander merk) dan koop ik liever nieuw.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close