Mijn jongens houden niet van gekke boterhammen. Dat duurt te lang denk ik, of ze zien er de schoonheid niet van in. Dus uitgebreide creaties maken voor deze blog, zat er niet in. Gelukkig hebben we Pinterest! De acht leukste creaties met de Broodversierders van de Ruijter. Want deze dame kreeg een mand vol lekkers van de Ruijter thuisgestuurd.

bijzonderbroodjeBijzonder broodje

In een ver verleden at mijn moeder twee beschuitjes op zondag. De rest van het gezin besmeerde croissants met boter en doopte deze rijkelijk in de hagelslag. Al wat overbleef werd met een natte wijsvinger alsnog opgesnoept. En zo gaat het, een generatie verder, nog steeds.

Een beschuitje met muisjes bij een geboorte, soms vla versieren met vruchtenhagel en snoepen van vlokken op een witte boterham met roomboter. Maar er kan nog veel meer. Laat je inspireren door deze acht Pinterest-creaties.

Volg het bord Bijzondere broodjes met hagelslag van Marlieke | Lovethat.nl op Pinterest.

Mijn favorieten? Vooral deze onderstaande:

  • 1 Doorkijkje. Nodig: 2 boterhammen, een uitsteekvormpje en je lievelingsbeleg naar keuze.
  • 2 Verrassingscake. Voeg aan je cakebeslag wat gekleurde hagelslag toe. Verrassing!
  • 3 Fruitpops. Stukjes fruit op een stokje, chocofundue en de lekkerste toppings.
  • 4 Zoete roomkaastaart met vlokken. Deze taart hoeft niet in de oven, alleen opstijven in de koelkast. Simpel, maar prachtig.
  • 5 Bananasplit. Halveer een banaan en strooi er pure hagelslag op.
  • 6 Aardbeien tiramisu. Een geweldig recept van 5 ingrediënten (aardbeien, lange vingers, yoghurt, mascarpone, sinaasappelsap) en vlokken.
  • 7 Geboortezoenen. Elke zoen even op zijn kop boven het warme fornuis houden en direct dopen in de muisjes. Succes verzekerd.
  • 8 De mooiste kerstboom voor tijdens het schooldiner Deze kerst scoor je punten met de lekkerste kerstboom van feestelijk versierde, beboterde driehoekjes brood.

Hoe eet jij je boterham met hagelslag het liefste? Of maak jij ook bijzondere creaties met hagelslag? Laat het me weten!

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Ik zocht inspiratie en vond…
Next Inspiratie! Lightboxen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close