Kinderen luisteren naar harde muziek, maken herrie en liggen veel in het zwembad. Hun oren hebben veel te lijden en ze moeten er nog hun hele leven mee doen. Eva heeft regelmatig oorontsteking en vaak oorpijn. We zijn er veel mee bezig. Vooral als ze verkouden is, dan weten we dat dit binnen een week of wat doorslaat naar haar oren. Daarom was ik erg blij toen ik van Alpine een pakketje kreeg met oordopjes (Pluggies Kids) voor Eva om te testen.
De Pluggies Kids zijn speciaal ontwikkeld om de oren van kinderen te beschermen tegen harde geluiden en tegen water in het oor. Maar het geeft nog meer voordelen:

  • Het helpt de concentratie te vergroten in bijvoorbeeld drukke klassen
  • Het vermindert de drukpijn tijdens het vliegen
  • Het helpt water uit de oren te houden
  • Ook tijdens de muziek spelen helpt het tegen de vaak harde herrie
  • Achterop de motor (persoonlijk gruwel ik al bij het idee om een kwetsbaar kind achterop de motor te zetten -maar dat terzijde – de oren zijn dan in ieder geval goed beschermd)
  • Bij overmatig omgevingslawaai in bijvoorbeeld de bioscoop of bij concerten en festivals, helpen de pluggies dit geluid te reduceren.

pluggies

De oordopjes van Pluggies Kids zijn voorzien van speciale AlpineAcousticFilters. Dit dempt het geluid, maar het kind blijft voldoende van de omgeving horen. Dat heb ik even uitgetest en inderdaad: je kan iedereen nog fatsoenlijk horen, terwijl je wel het idee hebt dat het het geluid goed dempt (moet wel zeggen dat mijn oren natuurlijk wel te groot zijn om het goed te kunnen testen).
Eva vond het wel heel gek om met oordoppen in te zwemmen. Ze had het idee dat ze het allemaal niet zo goed hoorde en die gekke pluggen in haar oren vond ze ook maar raar zitten. Ik weet alleen zeker dat dit wel goed werkt voor haar en ze er snel aan went. De aanhouder wint. Ze snapt gelukkig ook dat door het dragen van de oordoppen in het zwembad ze minder oorpijn gaat krijgen. Met de zomer in het land zullen we veel plezier van deze oordoppen gaan krijgen en vooral Eva het zeker gaat merken in haar oortjes. Deze oordoppen zijn een blijvertje!

pluggies kids eva

Show Full Content
Previous Houd je baby dicht bij je met het NuRoo Babydraagshirt
Next Summervibes! Weekoverzicht

1 thought on “Bescherm die oren, het is zo belangrijk!

  1. Dat lijkt me nou echt heel handig! Noah heeft gelukkig niet vaak last van zijn oren, maar oorpijn kan echt vreselijk zijn weet ik. Beter voorkomen dan genezen, veel plezier ervan!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close