Iedereen wil natuurlijk graag besparen op zijn of haar maandlasten, zeker in deze dure tijd. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar je moet wel maar net weten wat die manieren dan zijn. Sommige dingen liggen namelijk niet zo voor de hand, omdat je gewend bent het zo te doen als je het nu doet. In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je makkelijk kunt besparen op je maandlasten!

Vraag een creditcard aan

We horen je nu al denken: hoe bespaar je dan geld met een creditcard? We kunnen ons voorstellen dat dit op het eerste gezicht misschien niet zo’n logische tip lijkt. Maar als je aankopen met een creditcard betaalt, zijn ze veel beter verzekerd dan wanneer je gewoon met je betaalpas betaalt. Dit betekent dat je altijd je geld terug krijgt als een bestelling niet binnenkomt, beschadigd is of afwijkt van wat je hebt besteld. Als je regelmatig producten uit het buitenland besteld, kan dit je uiteindelijk dus een hoop geld schelen. Heb je al een creditcard? Dan kun je in de meeste gevallen besparen op de kosten ervan. Als je al jaren bij dezelfde aanbieder een creditcard hebt, weet je namelijk niet meer of het bij een andere verstrekker misschien goedkoper is. Blijf dus regelmatig vergelijken met andere aanbieders.

Het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning kost uiteraard geld, maar je kunt er ook erg veel mee besparen op je vaste maandelijkse kosten. Zeker met de huidige energieprijzen is het besparen op elektriciteit en gas geen overbodige luxe. Een maatregel die momenteel bijvoorbeeld erg populair is in Nederland, is het laten installeren van een hybride warmtepomp. Je kunt hier namelijk een subsidie voor krijgen, waardoor je dus niet alleen bespaart op je maandelijkse kosten, maar ook op de installatiekosten. Deze pompen bestaan uit een warmtepomp en een andere warmtebron, zoals een boiler, die zijn gecombineerd tot 1 systeem. Hierdoor verbruik je veel minder gas en ben je dus milieuvriendelijker bezig. Sommige hybride warmtepompen halen warmte uit de lucht en anderen halen warmte uit een gesloten lusnetwerk van leidingen onder de grond. Het is ook mogelijk om je water deels te verwarmen met zonne-energie. 

Het isoleren van je woning

Dit is eigenlijk een aanvulling op de vorige alinea, maar het beter laten isoleren van je woning kan je al een hoop energiekosten besparen. Door je dak beter te isoleren, zorg je dat warme lucht niet zomaar door het dak ontsnapt. Hetzelfde geldt voor vloerisolatie. Dit zorgt ervoor dat warme lucht niet de grond in trekt en dat een ruimte sneller warm wordt, aangezien de vloer langer warm blijft. Dit is vaak ook goed te combineren met vloerverwarming. 

Show Full Content
Previous Solliciteren op WestlandseBanen – de weg naar jouw droombaan
Next Dit zijn dé badmode trends voor de zomer van 2023!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close