Een tijdje geleden kregen we via de Vriendenloterij gratis kaartjes voor de Euromast. Ik woon al 14 jaar in en rond Rotterdam en Floris inmiddels ook alweer ruim 12 jaar en we zijn dus nog nooit op de Euromast geweest. Een goede stok achter de deur om dus eindelijk een keertje te gaan! De kaartjes waren geldig tot 28 februari en met het lekkere weer van vandaag was het de ideale dag om eens toeristisch in eigen stad te doen. Parkeren deden we voor de deur, helaas zat er geen parkeerkaart bij en moest ik mijn chipknip trekken. Wat een duur geintje; € 6,50 voor 2 uur parkeren (tss!). Bij de entree was het redelijk druk, volgens mij had iedereen het plan om zijn gekregen kaartjes in te komen wisselen op het laatste moment. Logisch natuurlijk! Gelukkig hebben we van die drukte de rest van de tijd geen last gehad.

euromast

Als je de lift neemt,  kom je op een mooi uitzichtdek. Dit is volgens mij de bovenkant van het restaurant (brasserie) en hier heb je een mooi uitzicht op de rest van de stad. Via dit platform  kan je enkele trappen omhoog nemen om een ritje met de Euroscoop te nemen. Gelukkig lukt het ook door één trap omhoog te nemen en dan de lift te pakken. Dat was voor mij wat prettiger. Je stapt dan uit op hoger dek met een nog beter uitzicht over Rotterdam en ver daar buiten. Hier stond er een rij, maar wij snapten toen nog niet waarvoor die was. Eenmaal bevroren, want het was bovenin toch aardig koud, kwamen we erachter dat je hier via die rij dus nóg hoger kon gaan. Ahaaa, dit was dus de Euroscoop! We sloten aan en na enkele minuten gingen de deuren van de lift open en mocht iedereen naar binnen. Helaas, toen wij eenmaal aan de beurt waren was er slechts nog ruimte voor 1 persoon. We moesten dus nog eens 7 minuten wachten. Daarna konden we de ronde lift met ramen in die ons naar een hoogte van 185 meter bracht! Niet naar beneden kijken en genieten van het uitzicht, dan heb je ook geen last van hoogtevrees 🙂 Eva vond het in eerste instantie heel spannend, maar daarna zag ze van alles op de grond en in de verte dat ze die angst spontaan vergat. Hieronder een soort van panoramafoto. Het lukte me niet om het via het programma ook 360 graden te laten draaien, dat was nog leuker geweest. Maar via deze foto krijg je ook een idee van hoe hoog het was en hoe ver je eigenlijk kunt kijken.

euromast Panorama 1

Eenmaal weer beneden kregen we honger. De brasserie zat helemaal vol, maar beneden heb je ook een prima lunchplek; de Deli. We bestelden een tarte flambee; ik met geitenkaas en honing, Floris met eendenborstfilet. Eva kon d’r lol op daar, er was namelijk een grote speelplek voor kinderen en ze hadden een tafel met een knutsel-/ en tekendame waar de kinderen zich konden uitleven. Goed geregeld! En zie je die jongens buiten een poging doen om een foto te nemen? Ik heb er enorm om moeten lachen.

euromast2

Dit was een prima middag zo met zijn drietjes en de Euromast is dus echt een aanrader! Bedankt Vriendenloterij

Show Full Content
Previous De blote bast van Verweij
Next We hebben de Negenmaandenbeurs overleefd

3 thoughts on “Bezoek aan de Euromast

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close