Het duurde even voordat ik deze blog had geschreven. Want hoe vind je de juiste, groteske woorden voor een prentenboek? Ik kreeg het niet voor elkaar. Steeds maar weer wilde ik nóg meer zeggen, nóg meer superlatieven gebruiken en, en, en… Je snapt dat het prentenboek dat ik vandaag review eentje om te bewaren, om te gebruiken én om te lezen is. Ja, Circus Chapito is een aanrader!

Dat gezegd hebbende, wil ik jullie graag vertellen wat mij nou zo ontzettend aantrekt in het boek. Ten eerste is het groot en dik. Het staat boordevol fantastische plaatjes met figuren van papier, gefotografeerd in een mooie circus-setting. De kwaliteit straalt er aan alle kanten van af.
Maar het is ook nog eens een heel leuk verhaal. Eva leefde helemaal mee met de vermissing van Frou Frou. Was onder de indruk van Staf de Giraf en maakte op bepaalde momenten helemaal haar eigen verhaal. Het verhaal is vrij lang, maar voor voorlezen moet je ook de tijd nemen. En je kan ook niet anders dan de tijd nemen voor dit boek. De pagina’s zijn stuk voor stuk plaatjes om te zien en er is ook zoveel te zien.

B3t0-L4CYAAfXuWIk kreeg het boek net voor Sinterklaas van de makers en omdat dit boek zo mooi is, vond ik dat het best in de zak met cadeautjes voor Eva en Liza mocht. In het boek stond ook nog eens ‘Speciaal voor Liza en Eva’ en gesigneerd door Monsieur Krok. Hoe cool!

Van Circus Chapito kreeg ik wat foto’s van hoe ze het boek gemaakt hebben. Het boek is in zijn geheel gemaakt van papier. De circusartiesten, het circus, het publiek. Niks is met de computer gebouwd, nee alle elementen zijn van papier opgemaakt en uiteindelijk gefotografeerd. De circustent is bijvoorbeeld 200x100x80cm, er zitten 200 toeschouwers in en ruim 50 kleine lampjes. Wat ik zeg; er is enorm veel aandacht aan dit boek besteed. makingoff

En nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar het boek. Ik kan natuurlijk zelf foto’s maken van het boek, maar de echte kwaliteit zit toch in de plaatjes. En die kon ik downloaden.
CircusChapito_book_04

CircusChapito_book_03

CircusChapito_book_02

Eva wilde ook graag vertellen wat ze van het boek vond en dat deed ze dan ook vol overgave!

Wil je meer weten over Circus Chapito?

Show Full Content
Previous De meest gestelde vragen na onze emigratie
Next De leukste acht van Mijngekkegeit.nl

3 thoughts on “Circus Chapito: het leukste papieren circus

  1. Van zo veel mooi woorden gaat mijn struisvogelhartje sneller slaan, om van dat filmpje nog maar te zwijgen. Dankjewel Marlieke… en Eva natuurlijk. Blij te horen dat jullie het een leuk boek vinden.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close