Het kinderfeestje is van menig ouder een jaarlijkse struggle. Tot en met (ongeveer) de 12de verjaardag worden de feestjes gegeven. Daarbij is het kinderfeestje misschien wel de meest belangrijke gelegenheid van het jaar voor het kind zelf. Een onvergetelijke dag waarop alle favoriete vriendjes en vriendinnetjes aanwezig zijn en het even écht om een hen draait. Dat is toch het leukste wat er is voor een kind? 

Maar met al die druk die er op zo’n feestje staat is het natuurlijk belangrijk om het juiste thema te kiezen. En wat ga je doen? Versier je huis en tuin of verkas naar een andere locatie om het gekozen thema helemaal tot leven te laten komen. Geen inspiratie voor het juiste thema? Geen zorgen, want dat hebben wij voor je uitgezocht. Hierbij zijn de zes leukste thema’s om het kinderfeestje van jouw kleine koter tot een groot succes te maken.

1. Ridders en prinsessen 

We weten het, het is een klassieker: ridders en prinsessen. Misschien had jij vroeger als kind zelf ook wel eens feestjes in thema. Dit kan het juist extra leuk maken voor een beetje nostalgie. Haal de prinsessenjurken en dat ridderpak maar uit de kast, want dit thema vraagt om een flinke verkleedpartij. Stippel een speurtocht uit naar ‘het kasteel’ en laat de ridders vechten tegen de draak. Wat er echt niet mag ontbreken? Een koninklijke taart met een glaasje kinderchampagne.

2. Tarzan en Jane

Kinderen zijn dol op dieren en de natuur. Een jungle thema is dan ook perfect voor een avontuurlijk feestje voor ieder. Je kunt de kinderen verkleed laten komen als hun lievelingsdier of als ranger met bandana. Wil je echte dieren om het feestje mee te vullen? Breng dan een bezoekje aan de kinderboerderij of dierentuin. Laat ze als echte rangers lunch uit een broodtrommel eten en drinken uit een veldfles. 

3. Een eigen laboratorium 

Voor de slimme kinderen die van experimenten houden is een laboratorium vaak een spannende plek waar ze graag eens met buisjes zouden spelen. Ontdekken is namelijk het leukste wat er is. Een science feestje is dus perfect om kinderen verschillende proefjes te laten doen. Ieder kind krijgt een labjas aan met bijpassende beschermingsbril en voert leuke experimenten uit waar ze ook nog iets van leren. Dit hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn, maar kan gewoon met huis-, tuin- en keukenmiddelen.

4. Geheime spionnen

Tijdens het spy feest draait het om het oplossen van een misdaad of raadsel. Kinderen moeten op speurtocht en krijgen onderweg verschillende uitdagende opdrachten mee om zo tot een antwoord te komen. Een soort escape room game, maar dan gewoon in de buitenlucht. Gegarandeerd een succes bij de wat oudere kinderen. Geef ze een mysterieuze telefoon mee waar ze telefoontjes met tips mee krijgen. Doordat je de telefoon kunt tracken, weet je ook nog waar ze uithangen. 

5. Indianen

Voor de stoere kinderen is een indianen thema perfect. Je kunt de mooiste indianenkleding in huis voor de jarige job. Verder kun je de dag vullen met pijl en boog schieten, een eigen indianentooi knutselen en tipi tenten opzetten in de tuin. Sluit de dag af met marshmallow roosteren boven het kampvuur en het indianen feestje is compleet. 

Wat voor themafeest jij ook organiseert voor je kind. Met een van de bovenstaande thema’s wordt vast en zeker een groot succes. Heel veel plezier, we hopen dat het een onvergetelijke dag wordt voor jou en vooral voor je kind!

Show Full Content
Previous Zonnepanelen op een sedumdak, kan dat wel?
Next Zo financier je de verbouwing van jouw droomhuis!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: