Ben je bezig met de inrichting van je badkamer? Dan is het niet alleen belangrijk om na te denken over nieuw sanitair en accessoires. Ook de verlichting speelt namelijk een grote rol in de uitstraling van de ruimte. Hoe beter de badkamer verlicht is, hoe praktischer en sfeervoller het is. Maar hoe doe je dat, het verlichten van je badkamer? Wij helpen je op weg en sommen enkele tips voor je op.

Begin met functionele verlichting

Je badkamer goed verlichten begint met functionele verlichting. Hiermee kun je de ruimte gelijkmatig verlichten. Hierdoor worden taken zoals tandenpoetsen, scheren en make-up aanbrengen een stuk eenvoudiger. Met deze verlichting zorg je er dus voor dat de ruimte er niet te donker uitziet. Voorbeelden van functionele verlichting zijn plafondlampen, spotjes en wandlampen. 

Denk na over sfeerverlichting

Om de badkamer meer sfeer te geven, is het slim om ook sfeerverlichting toe te voegen. Dit zijn kleine lichtbronnen die de ruimte gezelliger maken. Denk hierbij aan dimbare lampen, waarmee je de helderheid van het licht eenvoudig kunt aanpassen. Van ledstrips tot kleine wandlampen, er zijn verschillende lampen die een warme en uitnodigende sfeer in de badkamer creëren. 

Kies voor waterbestendige verlichting

Bij het zoeken naar verlichting voor de badkamer is het belangrijk om te letten op de waterdichtheid. Het is een vochtige ruimte in je huis, dus het is van belang dat alle armaturen goed bestand zijn tegen water. Waterbestendige verlichting verhoogt niet alleen de veiligheid, maar verlengt ook de levensduur. Ben je op zoek naar waterdichte ledverlichting? Dan zijn deze badkamer spotjes ideaal.

Gebruik ledverlichting

Een andere goede tip is om ledverlichting in de badkamer te gebruiken. Ledverlichting brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat ze energiezuinig zijn, waardoor je makkelijk energie en geld kunt besparen. Daarnaast bieden ledlampen snel direct licht, waardoor het een betrouwbare vorm van verlichten is.

Ledlampen worden bovendien niet warm en zijn daardoor niet gevaarlijk. Ze hebben een lange levensduur, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. Als je investeert in ledverlichting, lever je dus ook een bijdrage aan een betere planeet.

Deze bovenstaande tips helpen je erbij om je badkamer optimaal te verlichten. Een goed verlichte badkamer maakt dagelijkse taken makkelijker en is een perfecte plek om te ontspannen. Als je van tevoren een goed lichtplan maakt, ga je daar jarenlang plezier van hebben!

Show Full Content
Previous Hoe kun je je huis een moderne look geven?
Next Hier moet je op letten bij een kelderrenovatie

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close