De voordelen van een speelkamer kennen we allemaal wel. Het is een enorme luxe om een extra kamer te hebben voor het vele speelgoed van de kinderen. Niet meer al het speelgoed in de woonkamer, maar gewoon achter een deur die je dicht kunt trekken. En daar schuilt ook een van de nadelen. Vandaag vertel ik je de grootste nadelen van een speelkamer.

Nadelen van een speelkamer

 1. Troep achter de deur
  Omdat je de deur zo achter je dicht trekt, zie je de troep niet die de kinderen ervan maken.  Vaak heel fijn, maar wie denkt dat kinderen zelf de kamer opruimen heeft het goed mis. Die troep bewaren ze voor jou, totdat jij wat nodig hebt en je benen breekt.
 2. Veel te veel speelgoed
  Speelgoed dat je normaal even wegzet, blijft in het geval van een speelkamer gewoon in de kamer. Daarom is onze speelkamer nu voorzien van een keukentje, een groot poppenhuis en een vakkenkast met daarin Duplo, Lego, My Little Pony’s, Barbies, Little People, Fischer Price en ga zo maar door. Een bureau (of twee) waar de kinderen op kunnen kleien, kleuren en met zand kunnen spelen
 3. Nog steeds speelgoed in de woonkamer
  Kinderen spelen het liefste daar waar jij ook bent. Daarom verhuist er regelmatig een doos uit de speelkamer naar de woonkamer. Ik ben er namelijk ook niet zo happig op om hele dagen in de speelkamer me te vermaken.
 4. Ongezien worden er dingen kapot gemaakt
  Natuurlijk maken de kinderen niet bewust dingen kapot, maar op het moment dat je er niet bij bent zullen ze sneller ergens op gaan staan om bijvoorbeeld bij de bovenste plank te komen. Wanneer je dan de speelkamer eens goed opruimt, kom je zo veel kapotte spulletjes tegen.

nadelen van een speelkamer

nadelen van een speelkamer
Het kost even wat tijd, maar dan is het ook wel weer opgeruimd.
Show Full Content
Previous XXL Kleurplaten, zo leuk zijn ze!
Next Ons Zwitserleven

7 thoughts on “De grootste nadelen van een speelkamer

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close