Voor sommigen is de winter hun favoriete seizoen, anderen zijn al volop hun zomervakantie aan het plannen. Toch is er geen ontkomen aan de kou. En als je je extra dik aankleedt, is er genoeg leuks te doen tijdens dit seizoen. Je hoeft absoluut niet alleen maar binnen voor de kachel te zitten om een fijne winter te hebben. Zo kun je er regelmatig op uit gaan en activiteiten doen die voor het hele gezin leuk zijn. Maar waar moet je dan aan denken? Dat delen wij in deze blog.

Een witte winter

Hoewel het tegenwoordig niet vaak meer in Nederland sneeuwt, is er ieder jaar wel kans op een witte winter. Met een dun laagje sneeuw is er al genoeg leuks te doen. Zoek een heuvel op om daar vanaf te sleeën, want wie zegt dat dat alleen voor kinderen is? Vooral als je met het hele gezin bent is dit de perfecte weekendactiviteit. Neem warme chocolademelk mee in een thermoskan om heerlijk op te warmen in de sneeuw. Of maak een wandeling door de bossen. In de winter is dit sowieso een geschikte activiteit, maar als er een laagje sneeuw ligt, is het echt een magische ervaring. Wil je graag sneeuw opzoeken, maar wordt het in Nederland maar niet wit? Reis dan bijvoorbeeld naar een skigebied in Zwitserland om je in een winter wonderland te wanen. Hier ligt ongetwijfeld sneeuw. Zo zul je in het skigebied Matterhorn meer geluk hebben met witte bergen dan in Uderns. Dit komt doordat het skigebied Matterhorn op zo’n 3900 meter hoog ligt, en het Uderns gebied op maar 500 meter hoog. Met de witte bergen en schattige dorpjes is Zwitserland in de winter een onvergetelijke ervaring. 

Op wintersport

Als de winter in Nederland toch niet helemaal voldoet aan je verwachtingen en je er tussenuit wilt, is een wintersportvakantie erg geschikt. Zo heeft het Feldberg skigebied in Duitsland een mooie omgeving die je niet overal zult vinden. En met de trein ben je er bovendien binnen een erg korte tijd! Er zijn genoeg skischolen waar je kinderen skiles kunnen volgen. Zijn ze aan het eind van de dag nog niet moe? Bezoek dan samen een skishow met vuurwerk en muziek. Dit is leuk voor jong én oud!

Winter BBQ

Wanneer de zon begint te schijnen en de temperaturen stijgen, pakken veel mensen de barbecue erbij. En hoewel er veel zomeravonden op deze manier worden doorgebracht, betekent dit zeker niet dat het alleen geschikt is voor dat seizoen. Zo is het in Scandinavië heel gebruikelijk om het hele jaar door te barbecueën. Nodig vrienden en familie uit, maak een pan met glühwein om je warm te houden en geniet ondertussen van het heerlijke winterzonnetje! Of je je nu in de besneeuwde bergen bevindt of thuis op het terras bent, een winterbarbecue brengt veel gezelligheid met zich mee.

Show Full Content
Previous De ideale eetkamerstoelen vinden: 3 tips
Next Zorgeloos op reis met deze verzekeringen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close