Je kunt voor iedere klus een professional inschakelen, maar het is vaak veel handiger om het zelf aan te pakken. Op deze manier bespaar je veel tijd en geld. Online zijn er allerlei handige video tutorials en uitgeschreven stappenplannen te vinden. Als je een klein beetje handig bent, moet het vast goedkomen! Het is alleen wel belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Bereid je daarom alvast voor met een goed gevulde gereedschapskist. De onderstaande benodigdheden mogen absoluut niet ontbreken. 

Standaard handgereedschap

Begin met het verzamelen van de basics. Koop standaard handgereedschap zoals een handzaag, hamers, een stanleymes, beitel, een set met verschillende schroevendraaiers en divers sleutelgereedschap. Er zijn natuurlijk ook kant-en-klare handgereedschapssets verkrijgbaar waar alle standaard benodigdheden al in zitten. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Elektrisch gereedschap

Ook als je geen professionele klusser bent, mag elektrisch gereedschap van goede kwaliteit niet ontbreken. Hiermee kun je sneller, gemakkelijker en veiliger werken. Bovendien hebben hoogwaardige tools een langere levensduur en kun je er dus nog jaren gebruik van maken. Je koopt kwalitatief gereedschap bij Mastertools.nl. Schaf in ieder geval een boormachine (met diverse bits), een schroefmachine, decoupeerzaag en een schuurmachine aan. Een multitool is ook een goede optie voor de thuisklusser.

Meetgereedschap

Meten is weten! Met een rolmaat kom je al een heel eind, maar is er nog meer meetgereedschap wat wel eens goed van pas kan komen. Denk aan een zwaaihaak, schuifmaat en een waterpas. 

Diverse tangen

Tangen vallen onder standaard handgereedschap, maar zijn toch een verhaal apart. Er zijn namelijk veel verschillende soorten met allemaal een andere functie. Van een kniptang, nijptang en striptang tot een speciale waterpomptang. Wil je zo min mogelijk tangen in de gereedschapskist opbergen? Schaf dan een zogenaamde combitang aan. Met deze tang kun je zowel iets vastpakken en buigen als er een draad mee doorknippen. 

IJzerwaren en montagemateriaal

Zorg ervoor dat je voldoende ijzerwaren en montagemateriaal in huis hebt. Dit zijn producten zoals spijkers, schroeven, bouten, moeren, pluggen, nieten, nagels, tape en klemmen. Hoe meer soorten en formaten, hoe beter. Ook een nietpistool, kitspuit en diverse soorten lijm kunnen goed van pas komen.

Verfgereedschap

Verfgereedschap hoort wellicht niet in de gereedschapskist, maar mag niet ontbreken in je schuur of garage. Het is fijn om een aantal verfrollers en kwasten op voorraad te hebben. Schaf eventueel ook een schraper, plamuurmes, verfbak en afplaktape aan.

Ontbreekt er nog iets in jouw gereedschapskist?

Show Full Content
Previous Dit zijn de activiteiten die je kunt doen bij slecht weer
Next Waarom je moet fietsen in de herfst

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: