Amerika is een groot land dat bekend staat door zijn verschillende culturen. Ook wordt het door veel mensen gezien als het machtigste land van de wereld. Vele plekken als New York, Los Angeles en Las Vegas zijn plekken waar mensen graag naartoe gaan in Amerika. Maar naast de grote steden heeft Amerika ook prachtige landschappen en daar gaan we je alles over vertellen in dit artikel.

Grand Canyon

Ontdek de Verenigde Staten en één van de wereldwonderen, namelijk de Grand Canyon in de staat Arizona. De Grand Canyon is één van de wereldwonderen sinds 1979, maar waarom is het zo bijzonder vraag je je misschien af? Het gebied ligt in het oudste nationale park van Amerika en staat bekend om zijn bijzondere kloven die door de natuur zijn gemaakt. Je kan de Grand Canyon op verschillende manieren bezoeken met de auto, door een wandeling of met een helikopter. De Grand Canyon bevindt zich dichtbij de stad Las Vegas, waardoor je je verblijf in de stad kan combineren met een dagje naar de Grand Canyon.

Rocky Mountains 

Een ander natuurgebied in Amerika wat doorloopt tot in Canada zijn de Rocky Mountains. Rocky Mountains is een 4800 kilometer lang gebergte. Plekken die je in dit gebied kan bezoeken zijn Yellowstone National Park. Hier kan je een slapende vulkaan met heetwaterbronnen bezoeken en maar liefst 290 watervallen. Ook is bij Yellowstone de actiefste geiser, de Old Faithful, te vinden. Deze geiser is elk uur actief en spuit water en lucht. Daarnaast is er ook een national Park in de Rocky Mountains in Colorado die je kan bezoeken met een auto of je kunt er een mooie wandeling naartoe maken. 

Yosemite national park 

Yosemite National park bevindt zich in de staat California. In het park kan je verschillende bezienswaardigheden zien. Er zijn vele watervallen zoals de Upper en Lower Yosemite Falls. Ook kan je prachtige wandelingen maken in het natuurgebied en zijn er verschillende punten die je een prachtig uitzicht bieden over het national park. Je moet een toegangsprijs betalen als je het park wilt betreden. De prijzen verschillen met welk vervoer je komt en zijn vanaf 20 euro. Daarnaast zijn er verschillende ingangen waar je het Yosemite national park kan betreden, maar de meest voordehandliggende is om te beginnen in San Francisco. 

 

Hiermee kun je de prachtige landschappen in de Verenigde Staten op verschillende manieren bezoeken. Het leuke hiervan is dat je ook direct verschillende staten bezoekt.

Show Full Content
Previous De grappigste cadeaus op een rijtje
Next Stijlgids: de kleur van je meubels

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close