Vijf redenen om meer chocola te eten? Dat klinkt bijna als muziek in de oren. Er zijn dus daadwerkelijk redenen waarom je vaker een reepje zou moeten pakken. Zeg dus maar gedag tegen dat eeuwige schuldgevoel wanneer je weer eens een chocolaatje meester hebt gemaakt. Chocolade biedt namelijk ongelooflijk veel gezondheidsvoordelen. Zowel voor de mentale- als de fysieke gezondheid.

Ben jij ook zo dol op chocola? Maar heb je altijd het gevoel jezelf te moeten verantwoorden als je weer eens chocola in huis haalt? Dan is dat voortaan verleden tijd. Wapen jezelf met de volgende redenen om meer chocola te eten en je beschikt voortaan altijd over de beste (wetenschappelijk onderbouwde) argumenten.

1. Een boost voor je humeur

Zit je niet lekker in je vel. Ben je al de hele dag chagrijnig en kan je om het minste en geringste boos worden? Doe jezelf en je omgeving dan een plezier en haal chocola in huis. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het verband tussen het humeur en het eten van chocola. Hoewel veel mensen inmiddels uit eigen ervaring weten dat dit kan helpen, is er nu ook wetenschappelijk bewijs dat dit klopt. De consumptie van cacao zorgt voor meer rust in het lichaam en kan ook gelukkiger maken.

Wist je dat je lichaam heel goed zelf kan aangeven wat het nodig heeft? Als je enorm veel trek hebt in chocola, kan dit dus betekenen dat je lichaam cacao nodig heeft om de mentale prestaties te ondersteunen. Ook bij vermoeidheid kan je meer trek krijgen in chocola.

Is er iemand in je omgeving die het momenteel zwaar heeft? Laat dan chocola bezorgen om deze persoon een hart onder de riem te steken. Een doos chocolaatjes doet het eigenlijk altijd goed én geeft ook nog eens een enorme mentale oppepper. 

2. Minder stress

Ga je een spannende periode tegemoet? Dan is het eten van donkere chocolade ook zeker geen slecht idee. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je door de regelmatige consumptie van chocola minder stresshormonen aanmaakt. Hierdoor voel je je een stuk kalmer en ben je ook beter in staat om belangrijke dingen succesvol af te ronden. Kortom: de beste keuze voor elke stressvolle periode. En stiekem ook nog eens enorm lekker!

3. Goed voor het hart

Studies hebben aangetoond dat de regelmatige consumptie van chocola ook kan leiden tot het verlagen van de bloeddruk. Dit staat mogelijk in verband met het verminderen van de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam. Hoe lager de bloeddruk, hoe minder groot de kans ook is op hart- en vaatziekten.

Let wel op dat deze studies wel bijna allemaal zijn uitgevoerd met het gebruik van de puurste vorm van chocola. De donkere chocolade dus. Bovendien moet alles maar met mate genuttigd worden. Af en toe een reepje is hartstikke goed, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je repen achter elkaar nuttigt onder het mom ‘gezond’ te zijn. Chocola kan heel gezond zijn, maar wel met mate! 

Show Full Content
Previous Iedere vrouw een zandloperfiguur met deze 5 gouden tips
Next Plissé gordijnen: Hoe werkt het top-down en bottom-up systeem?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: