Is jouw portemonnee aan het einde van de maand ook altijd flink uitgedund? Heb je soms moeite om die laatste dagen voor je salaris door te komen? Dan levert dit vast veel extra zorgen op. Onnodig. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je maandelijks makkelijker rond kunt komen. Geldzorgen kunnen in veel gevallen door kleine veranderingen al voor een deel worden opgelost. Bedenk goed dat niemand wordt geboren met een talent voor het omgaan met geld. Dit moet je leren. Met de juiste kennis zal dit steeds gemakkelijker worden.

Wil jij voortaan maandelijks ook wat ruimer bij kas zitten en misschien zelfs wel een aardige financiële buffer opbouwen? Maak dan gebruik van de volgende drie tips en geniet van minder geldzorgen.

1. Leningen aflossen

Geld lenen is iets waar je soms niet aan ontkomt. Bijvoorbeeld doordat er plotseling een grootschalige reparatie in huis moet worden gedaan. Net terwijl het spaargeld op is gegaan aan iets anders. Weg financiële buffer en weg mogelijkheden om dit zelf te betalen. Geld lenen hoeft dan ook geen verkeerde keuze te zijn. Soms heb je geen keus.

Waar je wél een keus in hebt, is hoe je hiermee omgaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele strenge eisen met betrekking tot het lenen van geld. De kredietverstrekker wil er absoluut van overtuigd zijn dat je de lening terug kunt betalen en hierdoor niet maandelijks in de knoei komt. Zelf is het ook belangrijk om je enkele dingen af te vragen. Is het écht nodig om te lenen? En moet je wel voor de maximale lening kiezen? Is het niet slimmer om wat minder te lenen en extra ruimte over te houden?

Als je eenmaal een lening hebt lopen, zorg je er ook voor dat deze maandelijks altijd netjes op tijd wordt betaald. Zo voorkom je boetes en financiële problemen in de toekomst.

2. Ontdek waar je op kunt besparen

In bijna ieder huishouden zou er wel extra bespaard kunnen worden. Bijvoorbeeld door de boodschappen in een andere supermarkt te halen, vaker voor B-merken te kiezen, je minder te laten verleiden door impulsaankopen, veel tweedehands te kopen of de vaste lasten nog een keer onder de loep te nemen.

Om te kunnen besparen is het eerst belangrijk om meer inzicht in de financiën te krijgen. Zo weet je precies waar het misgaat en hoe je verder kunt blijven besparen. Waar geef je maandelijks het meeste geld aan uit? Bedenk vervolgens in hoeverre je dit zou kunnen verminderen.

3. Weet waar je recht op hebt

Heb je een relatief laag inkomen? Woon je alleen met kinderen? Of kunnen jullie als koppel nauwelijks de kop boven water houden? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor toeslagen. In Nederland worden de mensen met een lager inkomen geholpen om zo de verschillen tussen rijk en arm niet al te groot te laten worden. In ons land heeft iedereen recht op een gezond financieel leven. Kijk op toeslagen.nl en ontdek waar jij recht op hebt. Deze toeslagen bieden direct extra financiële ruimte. 

Show Full Content
Previous 3 dingen waarvan het zonde is er veel geld aan uit te geven
Next Toe aan een nieuwe baan?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close