Een paar maanden geleden vertelde ik jullie dat de driftbuien van Eva verleden tijd waren. Inmiddels zijn we een tijdje verder en vond ik het wel tijd voor een update! Want was het stoppen met hagelslag op brood en snoep in de middag nou echt dé oplossing tegen de driftbuien?

Het resultaat na 3 maanden minder zoetigheid

Het was natuurlijk wel een beetje lastig om vol te houden dat de kinderen geen zoetigheid mogen, terwijl de kinderen van ons bezoek wél hagelslag of pindakaas mochten. De eerste week van de vakantie hadden we direct bezoek. Ik liet de teugels wat varen wat betreft zoetigheid en heb haar na 3 dagen direct weer zonder hagelslag gezet. Ze stond al op klappen vanwege vermoeidheid van de vakantie, maar ze was ook weer zo irritant en onredelijk. Dat was eens, maar nooit meer de teugels laten vieren.

Natuurlijk zijn we er wel wat losser mee omgegaan in de vakantie, maar Eva en ik zijn ons steeds bewust geweest van wat ze kreeg. Daarbij heeft ze zelf haar ontbijt veranderd naar melk met ‘pops’. Tussen de middag eet ze gewoon een boterham of cracker met kaas, worst, ham. Er zijn genoeg alternatieven, die net zo lekker zijn. De snoeppot zit nog net zo vol als voor de vakantie. Al krijgen de meiden uiteraard wel een of twee of drie koekjes ‘s middags. Fruit was altijd al een groot onderdeel van onze dag en dat is niet anders nu.

Het gedrag van Eva is gewoon zo veranderd. Ze is niet meer zo ontevreden. Denkt niet meer dat ze van alles tekort komt. Ze luistert en is ze boos, dan gaat ze niet meer zo lang door als anders. Het is gewoon met alles een stuk gezelliger thuis en na de afgelopen jaren, van regelmatige wanhoop, had ik dat wel nodig!

Zij geen hagelslag, ik ook geen hagelslag!

Het enige nadeel van dit zoetigheidban in huis, is dat er voor mij ook een zoetigheidban geldt! Geen hagelslag op mijn lekkere verse witte boterhammen meer. In het begin wel lastig, maar inmiddels prima te doen. Soms nemen we broodjes mee als we op pad gaan en als ik dan geen zin heb om ze te smeren, dan neem ik lekker een pot pindakaas mee en genieten we stiekem allemaal van het lekkers! Daarbij is mijn behoefte aan zoetigheid ook een stuk minder geworden. Totdat ik weer een weekje in Nederland ben en daarna weer enorm verslaafd ben!

Hoe strikt zijn we?

In huis, als we met zijn vieren thuis zijn, ben ik redelijk strikt. We doen het op onze manier. Al drinken ze wel gewoon ranja. Bij anderen mogen ze gewoon snoep eten, op verjaardagen doe ik ook niet moeilijk. Ik zeur niet, maar kijk Eva soms eens een keer extra aan. Dan weet ze ook dat ze er extra van moet genieten en er rekening mee moet houden dat ze niet gaat zeuren om meer.

Al met al is het wat Eva betreft een stuk rustiger in huis geworden. Nog steeds ben ik er niet van overtuigd of het door het minderen van zoetigheid komt of dat het komt dat er niks meer in het verschiet ligt. Want als er iets leuks in het verschiet ligt, dan hoor ik dat iedere minuut van de dag. Ze wil, ze wil het nu, ze heeft geen rust voordat ze het heeft of doet. Inmiddels weten we in ieder geval dat snoep dat gedrag triggert en dat ze dan ook geen hagelslag heeft is dan maar mooi meegenomen!

Coverbeeld: hagelslag bij Shutterstock

Show Full Content
Previous Verhuizen naar het buitenland? Onthoud deze 4 tips!
Next Ik ben geen knutselmoeder

2 thoughts on “Die driftbuien, hoe is het daar nu mee?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d