Mijn bericht van laatst over waarom ik eigenlijk geen drinken meer uit zakjes en pakjes drink, bracht veel teweeg. Ik had het enorm kunnen uitbouwen, jou de foto’s van die smerige schimmel kunnen laten zien. Ik had bedrijven op de schandpaal kunnen nagelen. Had, ik heb het niet gedaan omdat ik dat soort dingen hier niet doe. Ik schrijf over wat me bezig houdt, welke keuzes ik maak voor mezelf en voor mijn kinderen en waarom.

Drink in the box

Wel kreeg ik door bovenstaande blog de kans om de Drink in the Box uit te proberen! Drink in the box is het pakje drinken waar je precies ziet wat er in zit, en al zou je het niet zien; je weet het. Je hebt het drinken er tenslotte zelf ingedaan!

Drink in the box lijkt op een pakje drinken, alleen is het van een speciaal soort onverwoestbaar plastic dat eruit ziet als glas (Eastman Tritan) gemaakt. Je doet er zelf het drinken in van je keuze en omdat het heel goed afsluit, lekt het ook niet. Kinderen drukken op het knopje om de verpakking te openen en drinken door het rietje dat dan open gaat. Heel makkelijk, je weet wat er in gaat, het materiaal is BPA vrij, het pakje kan in de vaatwasser. Kortom: alleen maar voordelen!

Drink in the boxWeet wat je kind drinkt

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je in deze pakjes alleen water met wat komkommer of sinaasappel vermengd. Al is het wel gezond. Wij deden er gewoon ranja in voor de meiden toen we een wandeling gingen maken. Beide dames kregen het pakje zonder moeite open  en ze dronken hun drinken in een teug op. Normaal drinken ze zeker niet zoveel, maar zo uit een rietjespakje was het natuurlijk wel heel leuk. Eva droeg deze pakjes in d’r rugzak en hoewel ze vaak met die rugzak gooit en smijt, was ik er nu niet bang voor dat de pakjes kapot zouden gaan. Op de verpakking stond tenslotte: vrijwel onverwoestbaar. 🙂

Inmiddels zitten de pakjes in de vaatwasser, waarna ze weer klaar zijn voor ons volgende tripje, waar we dan ook naar toe gaan.

Zo’n Drink in the Box koop je in diverse formaten bij Chick-a-dees.nl. Je kunt er zelfs icepaks voor kopen, zodat je drinken cool blijft. Handig als je je kind melk meegeeft naar school. Naast de Drink in the Box kan je ook een Snack in the Box kopen, net zo handig en onverwoestbaar en ideaal om mee naar school te geven. De Drink in the Box kost 11,95 voor de kleine verpaking ( 2,36 dl) en 13,95 voor de grotere verpakking (3,54 dl).

Drink in the box

Ik ben fan! Kende jij deze handige uitvinding al?

Extra toevoeging

Even een extra toevoeging omdat er veel onduidelijkheid is over het schoonmaken van de Drink in the Box. Het rietje kan je loskoppelen en deze past in de vaatwasser. Net als het drinkgedeeltje. Echter de siliconensluiting is iets lastiger te verwijderen, het moet tenslotte ook sluiten. Aangeraden wordt om deze sluiting schoon te maken door met een mespunt de randen omhoog tillen en onder de kraan houden om schoon te maken. Het tuitje kan je ook verwijderen en apart schoonmaken: pak de onderkant van het tuitje vast (als de deksel gesloten is / niet in de open stand) en wiebel voorzichtig heen en weer, terwijl je het omhoog trekt. Het drinktuitje zal loskomen. Na schoonmaken kunt u het er weer in duwen.
Heb je nog meer vragen over de Drink in the Box? Kijk dan eens op website van Chick-a-dees, daar staat het meeste gewoon uitgelegd, al is het zeker niet moeilijk om deze Drink in a Box te gebruiken.

Show Full Content
Previous Tandenpoetsen bij peuter en kleuter
Next Greifvogelpark Buchs | Vogels kijken in een adembenemende omgeving

2 thoughts on “Drink in the box | Nu zie je wél wat er in het pakje drinken zit!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close