Al jaren zie ik mensen heel hip bananenpannenkoekjes maken. Iets dat echt totaal niet voor mij is weggelegd. Pannenkoeken van bananen? Vast veel te veel werk. Mij niet gezien. Later zag ik vooral veel van die übergezonde mensen de bananenpannenkoekjes maken en dacht toen helemaal dat dat niets voor mij zou zijn. Te gezond en teveel werk.

Je raadt het al. Tot vandaag! Eva vroeg bij het middageten om pannenkoeken. Inmiddels kan ik die wel maken, maar daar had ik dus echt geen zin in. We hadden nog 1 banaan en ik ging Googelen. Ik ging misschien wel overstag, maar eerst zien hoeveel werk het zou zijn.

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • kaneel
  • extra toevoeging: scheutje melk

Zelfs ik kan zo beslag maken!

De benodigdheden! Later deed ik er nog een scheutje  melk bij zodat het wat meer beslag zou worden
De benodigdheden! Later deed ik er nog een scheutje melk bij zodat het wat meer beslag zou worden

Online zie je allemaal van die dikke bananenpannenkoeken die mooi in zo’n ronde ring gebakken zijn. Ten eerste hou ik niet van dikke pannenkoeken en ten tweede heb ik niet zo’n ring. Ik bakte de pannenkoek in de kleinste pan die we hadden, twee schepjes van het beslag was genoeg. Door het scheutje melk dat ik er uiteindelijk in had gedaan, haalde ik er 4 (dunne) pannenkoeken uit.

Het resultaat?

Ik had er een voor de foto belegd met het laatste restje van de banaan en een beetje stroop. Dat was wat zoet voor mij (en ik ben een zoetekauw), maar zonder extra banaan vond ik het heerlijk. Eva heeft 2 pannenkoekjes op en daarna nog een boterham met kaas. Liza had genoeg aan 1 pannenkoekje en smulde er echt van. Ik heb gewoon nog daarna geluncht 🙂
resultaat

Is het een blijvertje? Ja!

Oke, vertel op. Eten jullie weleens bananenpannenkoekjes? Heb je misschien een ander recept?

Show Full Content
Previous Ons eerste bezoek aan de Zwitserse kinderarts
Next Creatief zijn is niet moeilijk met suuscreatief! Incl. winactie

8 thoughts on “Easy peasy: bananenpannenkoekjes!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d