Afgelopen week was ik in Nederland en omdat ik werd uitgenodigd voor de opening van het Allerhande Kerstfestival, was dat nu een mooie gelegenheid om even langs te gaan. Ook al was het krap qua tijd, ook al was het slecht qua weer en ook al had ik dan geen tijd voor de geliefde Hema en Action, ik had wél tijd voor Elja en deed echt eens iets leuks voor Lovethat en Kookgedonder. Overigens was het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum en daar was ik ook nog niet geweest.

Het personbijt was gewoon een Nederlands ontbijt. Ik had wel iets spectaculairders verwacht. Misschien eens een keer een ander ontbijt dan boter in kerstboomfiguurtjes en de traditionele kerststol. Aan de andere kant, er is ook niks mis met traditie en de filet american, wat ik al zo lang niet meer had gegeten, smaakte heerlijk!

Na het ontbijt, een praatje van de directeur van Albert Heijn en de hoofdredacteur van de Allerhande, was het tijd voor de nieuwste kerstcommercial. Inmiddels is deze reclame uiteraard veel op de Nederlandse televisies te zien en hoewel ik het ‘bakje Ferrero Rocher’ ietwat karig vind voor kerst, is het verhaal uiteraard heel schattig.

De cover van de Allerhande

allerhande Kerst

Na het kerstontbijt mochten we de cover van Allerhande Kerst zelf namaken. Samen met Elja, en Monique van Moonoloog, probeerden we er het beste van te maken. Het gerecht van de cover is zo moeilijk, als jij het zelf wil hebben. Maak je je eigen merengues of koop je ze? En dat geldt natuurlijk voor meer ingrediënten. De slagroom kan je zelf kloppen, maar ook kant-en-klaar even ophalen. Het is maar net wat een keukenprinses je bent en hoeveel tijd, zin en energie je ervoor over hebt.

Wist je trouwens dat er op de kerstcover van de Allerhande ALTIJD wat zoets staat? Zo stoten ze de vegetariërs, veganisten en andere ideologien niet voor het hoofd!

allerhande kerstfestival kerst cover

allerhande kerstfestival kerst cover

Bekijk het recept en de video hier

Even het festival op

Uiteraard gingen Elja en ik nog even het festival terrein op. Het was wel echt goed geregeld, dat moet ik heel eerlijk zeggen. Het busvervoer vanuit de P&R de Uithof zat goed in elkaar, de tijdvakken waarin mensen naar binnen konden. De hoeveelheid eten, de diversiteit, de gezelligheid, de entourage, de gezellige medewerkers en met de sneeuw die naar beneden viel, kwam ik direct in een heuse kerststemming.

allerhande kerstfestival
allerhande kerstfestival
allerhande kerstfestival
allerhande kerstfestival
allerhande kerstfestival
allerhande kerstfestival

Uiteindelijk waren we ook nog getuige van een natte en koude opening, maar wel eentje met kippenvel op de armen van geluk!

Show Full Content
Previous Serie Frauenlauf | Michal had geen excuses meer en ging lopen!
Next Overnachten in Efteling Loonsche Land

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d