De slaapkamers zijn bij ons in huis een ondergeschoven kindje. Niet alleen onze ouderslaapkamer, maar ook die van de kinderen is een bij elkaar geraapt zootje. Ik ben al blij als mijn huis er redelijk leuk uitziet en opgeruimd is, wat er dan in de slaapkamers gebeurt, hoeft niemand te weten of te zien. We slapen beneden dus als je bij ons naar binnen stapt, dan zie je direct de deuren van de slaapkamers. Als (als…) we ze een keer opgeruimd hebben, dan staan ze wagenwijd open. Maar vaak is de deur gewoon dicht en dat is ook goed. Daarbij hebben de kinderen een speelkamer en hoeven ze met vriendjes helemaal niet naar hun slaapkamer toe om te spelen. Vind ik dan, de meiden denken daar soms toch wel anders over. 

Nou denk je misschien bij een ‘bij elkaar geraapt zootje’ dat niks bij elkaar past. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Toevalligerwijze hebben de meiden allebei een roze kast, die in die kamer die ze samen delen prima past. En wij hebben in onze ‘masterbedroom’ ook een mooie kastenwand die vrijwel de hele muur bedekt. Een kledingkast op maat zou nog mooier staan, maar je moet roeien met de riemen die je hebt en zoals het nu staat, is het prima. 

Verander-dwang

Zelf verander ik onze eigen slaapkamer niet zo veel, we hebben nou eenmaal met een groot tweepersoonsbed en die kastenwand weinig keuze. Soms vind ik dat wel jammer, al weet ik dat Floris dat absoluut niet erg vindt! Hij heeft echt een hekel aan mijn ‘verander-dwang’ en is blij dat onze slaapkamer en de woonkamer zich niet lenen om te veranderen. Ik daarentegen kan dus alleen mijn dwang botvieren op mijn werkkamer, de speelkamer en de kamer van de meiden. De kasten van de meiden beginnen inmiddels een beetje te klein te worden voor de hoeveelheid kleren die ze hebben. Langzaam kijk ik rond naar een nieuwe kledingkast voor ze. Een hoekkast is door mijn gedachten gegaan, maar dan denk ik weer aan het feit dat ik wil veranderen en dan twijfel ik weer. Een grote landelijke kledingkast zou ideaal zijn. Deze kan je zelf helemaal naar wens indelen en samenstellen.

Beetje meer liefde in de slaapkamer

Door het schrijven van dit blog, bedenk ik me ook wat zonde het is dat onze slaapkamer zo weinig liefde uitstraalt. Misschien moet ik daar toch eens wat actie op ondernemen, want het liefste heb ik natuurlijk een slaapkamer uit een boekje. Iedere dag een opgemaakt bed, geen vieze was in de hoeken, iets moois aan de wand en geen wasmanden die staan te wachten om uitgeruimd te worden. Misschien ga ik dan toch maar eens aan de slag daarmee. Keep you posted! 

Show Full Content
Previous Binnenkort krijg ik mijn nieuwe telefoon!!
Next Als de dokter een verrassing in petto heeft…

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: