Ik ben heel blij met mijn draagzak (ergobaby) en ik niet alleen. Ook Ryan Reynolds (die knapperd uit onder andere The Proposal) stond trots op instagram te poseren met zijn kleine meisje James in de draagzak.

Aan jou de vraag: wat gaat hier mis?

De nadelen van een draagzak!

Echt een draagzak heeft enorm veel voordelen, want je bent over het algemeen veel mobieler! Maar een draagzak heeft ook nadelen en om die nadelen, zit Liza ook gewoon lekker vaak in een buggy. Omdat je die nadelen niet vaak hoort, vertel ik je ze nu!

Neem je deze nadelen met een korrel zout of ga je er flink tegen in? 

 • Je kindje op je buik dragen, dat lukt je echt wel alleen. Maar je moet een doorgewinterde draagdame of heer zijn, om je kind net zo makkelijk op je rug te knallen. Misschien lukt het op je rug wel, maar Liza is in mijn geval met losmaken toch wel een aantal keer bijna gevallen. Ben ik alleen, dan zet ik haar op mijn bed erop en maak ik de zak ook weer los op mijn bed.
 • Vergis je niet in de hitte die een kind in een draagzak met zich meebrengt. Draag je je kind aan de voorkant, dan helpt een hydrofiele doek. Zit je kind achterop, dan moet je je gewoon niet heel druk maken.
 • Waar laat je je rugzak, tas of in mijn geval vaak; de camera, wanneer je kind om je heen hangt? Je bent echt net een pakezel als je alleen op pad gaat met kind in draagzak
 • Pas op voor kettinkjes en oorbellen. Een kind in een draagzak kan zich op een gegeven moment vervelen en zich gaan vergrijpen aan jouw sieraden. Kapot!
 • Denk je ook aan je kind als je mooie losse haren hebt die in zijn gezicht wapperen? Heb je ooit weleens in het haar van iemand anders met je neus gezeten? Niet fijn en wanneer ze slapen, dan hangen ze vaak lekker tegen je aan.
 • Pas op met vieze vingers, smerige mondjes die worden aan jou afgeveegd. Dag schone kleren.
 • Pas ook met eten en drinken geven, drinken wordt net zo makkelijk in je decolleté gegoten en laten we het maar niet hebben over de koekkruimels. Zit je kind op je rug, dan komt het voor dat je steeds maar moet bukken om het drinken op te rapen.
 • Een zonnehoedje is wanneer je kind op je rug zit ook niet aan te raden. Je ziet namelijk niet wanneer ze het van hun hoofd af trekken.
 • En als laatste; wanneer je je kind verkeerd draagt (zie de foto van Ryan Reynolds) dan krijg je iedereen over je heen. Wil je dat of maak je gewoon geen foto’s?
En daar ging mijn ketting!
En daar ging mijn ketting!

Ken jij nog meer nadelen van de draagzak of vind je dat ik lichtelijk overdrijf 🙂

ps. Toeval bestaat niet, toch? Check hier de ergernissen met een kinderwagen van Kaboutertuinblogt.nl

Show Full Content
Previous Hardlopen of hard lopen
Next Eindelijk een speldje dat niet uitzakt

3 thoughts on “Een draagzak. Makkelijk of niet?

 1. ik draag lotte voor en mijn armen zijn te kort !!! als ik afreken vindt ze het nogal leuk om in mijn portemonnaie te graaien !!! en kleding kijken is hetzelfde voor je het weet gaat het alarm af 😉

 2. Haha! Ik zag gisteren toevallig dat plaatje van Ryan Reynolds voor het eerst voorbij komen. Ik heb gisteren een review over de nieuwste babybjorn online gezet, en merkte inderdaad, vooral op social media, dat iedereen er zijn mening over heeft!

 3. Dat zie je niet vaak, de nadelen van dragen. Ik vind het wel meevallen, maar de nadelen die je noemt komen me niet onbekend voor, haha. Die foto van Ryan is echt grappig!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close