Al vijf jaar hangt er boven onze eettafel, een oude hanglamp die er toen we hier kwamen wonen al hing. In al die jaren heb ik heel veel ideeën voor boven de tafel gehad, maar geen enkel idee heeft uiteindelijk tot een nieuwe lamp voor boven de tafel geleid. Dat heeft enerzijds te maken met de kosten van een nieuwe lamp en anderzijds te maken met mijn lieftallige echtgenoot die geen zin heeft om een nieuwe lamp op te hangen. Aangezien ik mezelf niet vertrouw met elektriciteit en ons plafond wel 4 meter hoog is, heb ik het zelf ook nog niet gedaan. 

In Nederland hadden we een hanglamp met 3 lampen boven de tafel met een rieten omhulsel. Iets wat best past in dit huis, maar waar we dus met die enorme hoogte van dit huis dan weer niet mee uitkomen. Het blijft ook wel lastig die enorme hoogte, want een gewone lamp is al snel wat ‘ielig’. 

Smaken veranderen. Van Scandinavisch naar industrieel 

Toen we hier net woonden, had ik een typische IKEA smaak. Nog steeds shop ik daar heel graag, maar niet meer perse voor onze woonkamer. Later ging deze smaak over naar meer licht Scandinavisch en zelfs een beetje bohemien kwam er de afgelopen jaren voorbij.

Nu zit ik alweer een tijdje in de industriële hoek. Al is wit, in ons houten huis (en daardoor donkere huis) nog steeds de basis, er komt langzaam meer en meer donker bij. Onze eetstoelen waren het eerste en gingen van rustig wit, naar metaal en zwart leer. Daarna werd er een staande lamp aan ons interieur toegevoegd. Een jaar later kwam er een stoere wandlamp van metaal en eindelijk vond ik de nieuwe salontafel. 

Ik moet wel zeggen dat ik vaak lang zoek naar datgene dat mij bevalt, wat Floris dan ook mooi vindt en wat de juiste prijs heeft. Zo wilde ik eigenlijk bruine stoelen voor de eettafel, maar bleken de zwarte stoelen juist in de aanbieding te zijn (van ruim 200 euro voor slechts 32 euro). Maar juist door dat zwarte toe te voegen in huis, kon ik nog meer zwart toevoegen. En blijkt een donker huis juist helemaal niet nog zwaarder en donkerder te worden van zwart. Voor boven de eettafel kijk ik dus nog naar industriële hanglampen, maar ook hier geldt weer; het zal wel even duren voordat we de lamp gevonden hebben. Ons eisenpakket wordt steeds groter. Lees; voldoende licht, lang genoeg en krachtig genoeg, dimbaar en flexibel omdat ik nog wel eens de tafel verander van horizontaal naar verticaal en uiteraard voor de juiste prijs. 

Altijd wat te wensen

Mocht ik dan eindelijk de lamp voor boven de eettafel gevonden hebben, dan zoek ik ook nog een mooie hanglamp voor in onze gang. We wonen boven en iedereen loopt altijd onze donkere gang door, een mooie hanglamp van glas, dat in het trapgat naar beneden hangt is nog altijd een grote wens van me.  

Een huis is eigenlijk nooit af en ik ben benieuwd wat er hierna weer op mijn wensenlijstje komt! 

industriele hanglampen
Show Full Content
Previous Mijn 8 kleding must-haves voor in het voorjaar
Next Maak je jaarboek van 2019 (en die van 2018, 2017 enzo)

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: