Wil je graag voor een nieuwe uitstraling zorgen van je woning? Om dit te bereiken hoef je zeker niet direct contact op te nemen met verhuisbedrijven of alles te laten verbouwen. Met simpele aanpassen aan het interieur kan een woning weer als nieuw aanvoelen. Wij geven je 6 leuke tips voor een metamorfose van je woning van binnen en buiten.

1.  Licht en ruimte via de vloer

De vloer van een woning is erg bepalend voor de sfeer. Heb je een donkere vloer? Denk dan een lichte voorbekleding. Hierdoor zal een ruimte ook groter aanvoelen. Een andere leuke en goedkope aanpassing is een tapijt in de woonkamer. Dit geeft een luxe uitstraling.

2. Gordijnen

Een ander belangrijk onderdeel van het interieur waar niet door alle huishoudens veel tijd aan wordt besteed zijn de gordijnen. Bij het kiezen van gordijnen moet er altijd gekeken worden naar de overige elementen in de kamer. Neem je bijvoorbeeld korte of lange gordijnen, licht of donker, met motief of zonder motief? Heb je hier weinig verstand van laat je dan adviseren of blader door aan catalogus.

3.  Bloemen in huis

Een mooi boeket fleurt de woonkamer altijd op. Koop een mooie design vaas voor de bloemen voor een extra mooie uitstraling. En wil je niet steeds opnieuw bloemen kopen? Tegenwoordig heb je ook mooie nep boeketten die geen water of vervanging nodig hebben.

4.  Durf in kleur te denken

Een nieuw laagje verf op de muren kan zorgen voor een compleet nieuw beeld van een ruimte. Men kiest altijd voor veilig wit. In veel gevallen is dit overigens de beste optie. Maar niet iedere muur of wit te zijn. Er kan voor gekozen worden op bepaalde muren een iets andere tint of een volledige andere kleur te geven. Dit geeft een ruimte meer leven.

5.  Een persoonlijke touch

Probeer je woning nog persoonlijker te maken. Denk aan het ophangen van leuke foto’s en schilderijen of het plaatsen van accessoires die goed bij je passen en iets over je vertellen. Wees hier creatief in zodat je een eigen stempel op de woning kunt drukken die het voorheen eventueel miste.

6. Gevel en dakwerken

Een woning moet er ook mooi uitzien van de buitenkant. Gevelreiniging en het uit laten voeren van dakwerken kunnen een woning opnieuw laten stralen. Een goede optie is bijvoorbeeld het laten vervangen van de dakpannen of het reinigen van de huidige dakbedekking. Een goede en ervaren dakdekker kan deze werkzaamheden vaan binnen 1 of 2 dagen uitvoeren tegen een zeer betaalbare prijs.

Met deze tips kun je de verhuisfirma’s dus achterwege laten om het gevoel van een nieuwe woning te realiseren. Je zult zien dat deze kleine aanpassingen nieuw leven in je huidige woning zullen inblazen.

Show Full Content
Previous Op de planning staat vandaag: niets!
Next Ontdek het Walderlebnisraum Gais

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close