Sinds deze week hebben we een soort van ritme in Liza’s leventjes gebracht. Ze gaat ’s ochtends na haar tweede fles naar bed en gaat rond 17:00 uur weer naar bed. Tussendoor slaapt ze dan in onze armen, box of kinderwagen. Maar ik ben nogal een watje. Liza is een meisje dat eerst eventjes moet mokken voordat ze aan haar slaapt toegeeft. Ze huilt niet heel hard of over d’r toeren, maar eerlijk is eerlijk; ik krijg er buikpijn en zit met samengeknepen billen op de bank te luisteren. Het liefste wieg ik haar in m’n armen in slaap en leg haar dan over, maar dat doe ik niet. Desnoods ga ik op mijn handen zitten. Want ik weet wel dat als ze eventjes huilt, ze daarna lekker gaat slapen.

Bij toeval kreeg ik gisteren een persbericht binnen van Hippemuziekdoosjes.nl. Misschien is dit de oplossing wel voor mijn zenuwachtige gedrag. Als ik een goed muziekje voor haar kan vinden, niet te hard, niet te elektronisch en vooral niet te kort, misschien dat ik haar dan wat makkelijker in slaap laat vallen…
Het persbericht ging over het allernieuwste op het gebied van muziekdoosjes: B Kids Watch over me dream station. Juist. Wat? Dit muziekdoosje volgt je kindje in zijn of haar slaap. In het persbericht wordt het als volgt uitgelegd:

Dit apparaat volgt én begeleidt eigenlijk het natuurlijke slaapproces van baby’s.  Het station werkt via een slim 5 fasen-programma dat bestaat uit de volgende fasen:

Fase 1. Bedtijd
Wanneer het kind in bed is gelegd, kan de Watch over me dream station direct aangezet worden. De peddels gaan bewegen onder begeleiding van rustige muziek. Daarnaast zal het zachte licht de baby kalmeren en voorbereiden op het slapen gaan. Kortom, deze muziekmobiel geeft een kalmerende werking via verschillende zintuigen.

Fase 2. Begin slaapfase
De muziekmobiel detecteert automatisch wanneer er minder bewegingen plaatsvinden en reageert daarop. Dus terwijl de baby in slaap valt, wordt het licht subtiel gedimd en de muziek zachter gespeeld.

Fase 3. Slaapfase
Zodra de sensor helemaal geen bewegingen of geluid meer registreert, wordt het licht vervangen door een nachtverlichting. De muziek staat dan uit.

Fase 4. Diepe slaapfase
Uiteindelijk verdwijnt ook deze nachtverlichting en gaat de B Kids Watch over me dream station op standby. Maar zodra de baby weer wakker begint te worden, zal het apparaat weer in fase 2 gaan staan. Hierdoor wordt de baby rustig en opnieuw in slaap gesust.

Fase 5. Ontwaakfase
De slaaptijd kan vooraf worden ingesteld van 4 tot 8 uur. Wanneer deze ingestelde slaaptijd voorbij is, gaat het muziekmobiel weer heel zachtjes muziek spelen. Door het zachte licht en de muziek zal de baby rustig en ontspannen wakker worden. Nog mooier: na een tijdje zal de baby de 5 verschillende fasen spontaan volgen en weer snel inslapen zodra hij/zij de muziek hoort.

b-kids-watch-over-me-dream-station
Dit klinkt mij als muziek in de oren! Een kindje dat natuurlijk slaapt en rustig in slaap valt. Na mijn ervaring met Eva, die nog steeds een slechte slaper is, kan en moet het nu alleen maar beter kunnen. Op Hippemuziekdoosjes.nl vind je eigenlijk nog veel meer hippe muziekdoosjes en hele leuke muziekmobielen. Van gehaakte exemplaren tot exemplaren van vilt. Ook de muziekmobielen zijn superleuk en in diverse vormen te koop.

Ik twijfel nog wel hoor of ik een muziekdoosje voor haar ga kopen, want natuurlijk moet ze het eigenlijk ook wel zonder kunnen. Maar aan de andere kant een muziekdoosje dat niet na twee keer pingelen stopt, is misschien ook wel fijn. Op de website zag ik ook nog Ewan het Droomschaapje, een schaapje dat een mooie gloed geeft en 20 minuten lang een muziekje afspeelt. Je kunt hierbij kiezen uit de geluiden van een hartslag, een baarmoeder, een stofzuiger of een harp. Ook dit lijkt mij ideaal voor de kleine dame. Keuzes, keuzes, keuzes. Wat vinden jullie?

Keuzes, keuzes!
Keuzes, keuzes!
Show Full Content
Previous Rust, reinheid en regelmaat. Weekoverzicht 3 mei 2014
Next Kinderkamers, kan het nog gekker?

4 thoughts on “Een muziekje voor het slapen gaan

  1. Dat is wel enorm handig. Zelf hebben we een eenvoudige versie met korte vrolijke dagmuziekjes en langzame nachtmuziek. In het begin ook met draaien, maar dit stopt halverwege. Echt erdoor in slaap vallen doen ze niet. Wat hier in huis wel werkt is een babyfoon met terugpraat en muziekfunctie. Op een gegeven moment raken ze door dat muziekje geconditioneerd.

  2. Wij hebben gewoon een mobiel van Prenatal, met rustige liedjes, lichtjes en draaidingen. Werkt perfect hier!

  3. Nadeel van deze vind ik wel dat dat hij na max acht uur weer gaat spelen. Mijn kleine slaapt nu wel eens 11, 12 uur!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close