Een dochter van vier, wees daar maar op bedacht. Wat begon met een onschuldig cadeautje, eindigde afgelopen zaterdag met een enorm dure giechelende aap die nu zelfs in een wiegje naast haar bedje ligt. Ik zal bij het begin beginnen: Eva was al de hele week hondsbrutaal, vreselijk chagrijnig en erg vervelend. Moet ik daar nog meer over zeggen? We waren haar in ieder geval bij tijd en wijle zat en goed ook. Wat klinkt dat onaardig, maar het was ook niet leuk. Belonen werkt altijd wel bij Eva om haar weer in het gareel te krijgen. Vaak doen we de Duplopot-truc (We vullen een glazen pot met duploblokjes. Bij goed gedrag mag er dan een blokje uit en bij slecht gedrag gaat er weer een blokje in. Bij een lege pot krijgt ze dan een cadeautje.) 

Dit keer zeurde ze om een roze tijger bij de supermarkt tegen Floris. Dus we wisten het goed gemaakt; bij een hele week goed gedrag, kreeg ze van ons die tijger. Diezelfde dag veranderde die tijger in een bruine aap. Floris wist nog dat hij onder die roze tijger stond, maar had er verder niet echt op gelet. De hele week liepen wij haar te ‘dreigen’  met die bruine aap. “Weet je nog wat je krijgt als je de hele week lief doet?” Een hele week lief doen, dat kan natuurlijk niet. Daarom hadden we ingesteld dat ze bij 3 strafpunten die aap niet zou krijgen. Op een gegeven moment vertelde Eva dat ze haar vriendinnetje ook zo’n bruine aap had en dat ze hem echt zóó leuk vond en zo blij was dat zij hem ook zou krijgen. Als je Eva een beetje kent, weet je dat ze erg hebberig is, maar ook ontzettend dankbaar is en dat dan voor altijd.

Op dinsdag had ze haar eerste strafpunt te pakken en op vrijdag haar tweede. Al met al viel het mee deze week en hebben we haar weer goed in het gareel kunnen krijgen. Natuurlijk weten we dat ook Eva haar plekje moet zoeken en zijn we flexibel. Maar ze kan ook te ver gaan en daar zijn we nu op aan het hameren, dat ze zich gewoon gedraagt als een vierjarige en in ieder geval luistert naar ons. Je snapt het vast wel als je ook een pittig kind hebt!

Na een week van goed gedrag gingen we dus naar de Supermarkt. Een andere supermarkt dan de week ervoor, maar met de belofte dat als ze daar geen aap hadden, we terug zouden gaan. Na een uur afzien voor Eva, waren we dan eindelijk bij de speelgoedafdeling beland. Wij gingen op jacht naar de aap. Ik had echt geen idee hoe dat beest eruit zag, maar Floris wel en hij kreeg de schrik van zijn leven. Wat was dat ding duur!!!!! Wat moesten we nou? Bij de andere supermarkt was hij vast niet goedkoper. Aaargghhh! Er stond ook een kleinere versie naast en die lieten we haar eerst zien. Nog steeds duur, maar geen rib uit mijn lijf. “Nee mama, dat is hem niet. Hij is net zo groot als die baby daar en hij maakt deze geluiden en hij heeft een flesje.” We konden er niet met goed fatsoen onderuit. We moesten wel. We hadden geen keus. Dit was onze fout, waar Eva onbewust maar dankbaar gebruik van heeft gemaakt.

Nadat we al onze gevoelens aan de kant hadden geschoven, besloten we maar te genieten van onze nieuwe huisgenoot! Eva is in ieder geval dolgelukkig met FurReal Friend Koko, de giechelende aap of Cuddles, the giggly monkey.

Wij laten Koko (toen nog naamloos) graag aan je zien via ons gloednieuwe YouTube kanaal

Koko, zoals wij hem genoemd hebben is een baby aapje van FurReal Friends en dit baby-aapje doet (bijna) alles wat een normale baby ook doet. Als je hem een flesje geeft – briljant, een flesje in de vorm van een banaan! – dan zuigt hij met zijn mond aan dat flesje. Het beest beweegt soepeltjes, zonder al te veel mechanische herrie en met een lief uiterlijk. Een lieve knuffel aap, die ook nog eens flexibel is! Eva vindt het maar wat leuk om hem (of is Koko een haar?) op zijn kop te laten hangen en Koko te laten lachen. Aai je Koko links, dan buigt hij naar links en aai je hem rechts over zijn bolletje dan gaat hij naar rechts. Koko kan net als Liza supergoed zitten, maar ben je een minuutje rustig, dan valt Koko ook rustig in slaap. Heerlijk rustig is het dan.

  • Koko, kan je kopen bij Bol.com en is daar (helaas voor ons) wel veel goedkoper

IMG_7058

IMG_7061-2

koko1

Show Full Content
Previous Uitzending gemist
Next Ik mis, ik mis… jou?

12 thoughts on “Een nieuwe huisgenoot en dat is onze fout!

  1. Wat een lieve sap, en een goede truc met die legoblokjespot. Die ga ik zeker onthouden. Zo leren ze heel snel wat gewenst en ongewenst gedrag is.

    1. Die pot is gegarandeerd succes hier. Even weer de zaken op orde brengen en dan zijn we in een week de pot vergeten, het cadeau vergeten en wordt er weer normaal gedaan.

  2. Ahh lief!! <3 Zoonlief had hem ook al gezien. Dol op apen en deze kon ook nog leuke dingen doen… :-/ Tja… dan veranderen die bruine ondeugende ogen in eens in bruine grote puppy ogen! Ach ja, alles beter dan een levende pup of kitten die je hele huis sloopt :p De batterijen van Koko kun je er altijd nog een keertje eruit halen 😉

  3. OOooooooh, die fur real freinds beesten!!! Guusje wil heeeeeeel graag de poes, maar vind ze ook zo duur!!!!! Maar wel een goede manier van die blokjes! Ga ik onthouden!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close