Het is vaak aantrekkelijk om een abonnement te nemen met een telefoon erbij, vooral als je graag een duurdere telefoon wil. Je hoeft hem dan namelijk niet in één keer te betalen. Wanneer je echter een telefoon hebt die na twee jaar nog steeds goed functioneert, vind je het misschien zonde van het geld om weer een abonnement met een nieuwe telefoon af te sluiten. In dat geval kun je beter kiezen voor een Sim Only abonnement, zodat jij jouw huidige telefoon kunt blijven gebruiken. Hoe werkt zo’n abonnement precies en wat zijn de voordelen hiervan? Dat vertellen we je in dit artikel!

Hoe werkt een Sim Only abonnement?

Een Sim Only is een mobiel abonnement waar je geen telefoon bij krijgt, enkel een nieuwe simkaart. Die nieuwe simkaart kun je dan gebruiken om de simkaart van je oude abonnement in je huidige toestel te vervangen. Je hoeft geen telefoon meer af te betalen per maand, wat betekent dat je van een lekker voordelig maandbedrag kunt genieten. Je betaalt alleen voor bellen, sms’en en data, afhankelijk van wat voor abonnement je kiest. Een Sim Only is namelijk ook zelf samen te stellen op het gebied van belminuten en data.

De voordelen van een Sim Only abonnement

Het eerste grote voordeel van een Sim Only abonnement is dus dat het vele malen goedkoper is dan een abonnement met telefoon. Daarnaast ga je geen lening aan, omdat je geen telefoon op afbetaling koopt. Dat betekent dat jouw mobiele abonnement ook niet wordt geregistreerd bij de BKR. Je hebt hier dus geen last van wanneer je andere leningen af wil sluiten, zoals een hypotheek of een persoonlijke lening. Het afbetalen van een telefoon vanaf de 250 euro wordt wel geregistreerd bij de BKR en afhankelijk van het totale bedrag en jouw inkomsten trekt dit een bedrag van jouw mogelijke leenbedrag af.

Een flexibel abonnement

Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat het vele malen flexibeler is dan een abonnement met telefoon. Als je een abonnement met een toestel hebt, zit je hier natuurlijk zeker aan vast tot het toestel af is betaald. Vaak lopen deze abonnementen standaard 1 of 2 jaar, afhankelijk van je aanbetaling en wat je per maand wil betalen. Je kunt dit dus niet zomaar per maand opzeggen, wat met een Sim Only abonnement over het algemeen wel kan. Gaat je toestel uiteindelijk dus toch kapot? Dan kun je eventueel alsnog je Sim Only stopzetten en weer een abonnement met telefoon nemen.

Wat heb je nodig voor een Sim Only abonnement?

In principe heb je niet veel nodig om een Sim Only abonnement af te kunnen sluiten, maar één ding is wel heel belangrijk: een simlockvrije telefoon. Is jouw telefoon niet simlockvrij, dan betekent dit dat je er niet zomaar iedere simkaart in kunt stoppen, waarschijnlijk dus ook geen Sim Only simkaart. Controleer dit dus even voordat je een Sim Only abonnement afsluit. Blijkt jouw telefoon niet simlockvrij te zijn? In de meeste gevallen kun je jouw telefoon voor een kleine prijs simlockvrij laten maken bij een gespecialiseerde telefoonwinkel. Dit is compleet legaal en het zorgt ervoor dat jij jouw telefoon langer kunt blijven gebruiken.

Show Full Content
Previous Wat je als wijnliefhebber zeker niet kunt missen!
Next Accentmuur woonkamer: welke muur en welke kleur?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close