Elk jaar kriebelt het wel weer een keertje. Wat zou het toch fijn zijn as ik een nieuwe telefoon zou hebben, want… Ik kan wel honderden redenen verzinnen waarom mijn telefoon niet meer voldoet als volwaardige telefoon. En als ik op mobiel.nl kijk, weet ik het zeker.  Maar eigenlijk voldoet mijn mobiel nog gewoon. Hij doet alles wat ik wil, maar het kan natuurlijk altijd beter….  Wat wel bijzonder is, is dat de eisen die ik aan een telefoon stel, iedere keer veranderen. 

Tot diep in de nacht Snake spelen

Ik heb nu ongeveer 20 jaar een mobiele telefoon. Ik was geen early adapter, maar was ook zeker geen laatbloeier. Met mijn Nokia 5110 speelde ik tot in den treure Snake. Zo erg dat ik snachts nog steeds dat gepixelde slangetje voor me zag. Vreselijk. Mijn eisen gingen destijds niet verder dan toffe hoesjes die ik voor die telefoon kon kopen. 

nieuwe telefoon

Yes! Ringtones downloaden!

Met de 3210 kon ik later fantastische ringtones downloaden. Met een telefoon speelde je een spelletjes, smste je tot in den treure en kon je bellen. Fotos maken, whatsappen en op internet gaan was er nog niet bij. Mijn eisen waren nog steeds niet zo hoog. Zo lang ik maar frontjes kon wisselen en ringtones kon downloaden, was ik tevreden. 

Van vergeten op te laden, naar ieder jaar een nieuw oplaadkabeltje

Hoe anders is dat nu 20 jaar later. Gingen we van een camera van met 3 MP, mp 3 ringtones en een klapscherm of uitschuiftoetsenbord naar camera’s die veel andere camera’s kunnen vervangen. We gingen van Sms naar Whatsapp. We maakten kennis met Emoji’s. Overal en altijd konden we online zijn. Van een week vergeten de telefoon op te laden, naar ieder half jaar een nieuwe oplaadkabeltje kopen omdat ze zo snel kapot gaan. 20 jaar geleden wist ik het telefoonnummer van iedereen zowat uit mijn hoofd, nu google ik eerst als een onbekend nummer me heeft gebeld. Een vaste telefoonlijn zal langzaam verdwijnen. We maakten kennis met apps, online bankieren, beeldbellen, online vergaderen en televisie kijken op je mobiel.

nieuwe telefoon

We willen nu bediend worden en niet over een seconde

Inmiddels zijn de eisen van een nieuwe telefoon natuurlijk veel groter. Ten eerste willen we niet te lang wachten als we online gaan of een app willen gebruiken. We willen nu bediend worden en niet over een seconde. We willen geen gedoe meer. Zelfs een pincode invoeren is ons teveel werk, dus een vingerafdruk is het snelste om toegang tot je wachtwoorden te krijgen. We willen gemak, we willen niet nadenken. We willen steeds betere foto’s maken en deze foto’s worden steeds groter. Van 0 geheugen bij de Nokia’s, is 64 GB inmiddels bij de nieuwste Iphone Xs  een must. Touch ID heeft inmiddels alweer plaats gemaakt voor Face ID, opladen zonder het meeste gehate kabeltje is mogelijk en de foto’s worden worden alleen maar beter. 

Inmiddels denk ik wel dat ik nu niet perse een nieuwe telefoon nodig heb. Volgend jaar, als ik weer mag kiezen bij mijn abonnement, is prima en voor wat voor telefoon ik dan kies? Eens zien wat tegen die tijd mijn eisen zijn! 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Vet tof! Om de week met school een ochtend in het bos
Next Weg met vocht in huis met deze gezellige vochtvreters!

1 thought on “Heb ik echt wel een nieuwe telefoon nodig?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d